Facebook, Amazon, Alphabet, IBM ve Microsoft Yapay Zeka Geliştirmek İçin Ortaklığa Gitti!

0
0
0
0
0
Facebook, Amazon, Alphabet, IBM ve Microsoft yapay zeka alanında ortaklığa gittiler.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri aynı zamanda dünyanın en geniş veri tabanlarını da ellerinde bulunduruyor ve bu veriler adeta modern dünyanın yeni para birimi olma yolunda hızla ilerlemekte. Veriyi bu denli değerli kılan ise tabi ki yapay zekanın tabanını oluşturuyor olması. Yani bir bakıma veriye sahip olan, yapay zekaya alanında da bir adım öne çıkıyor. Facebook, Amazon, Alphabet (yani Google), IBM ve Microsoft gibi şirketler de bu anlamda çok büyük bir güce sahipler.

İşte bu beş büyük şirket yapay zeka ortaklığı anlaşması ile bir araya geldiler. Bu yeni ortaklığın amacı şu an için paylaşımcı araştırma olarak belirlenmiş diyebiliriz. Yani bu teknoloji şirketleri sık sık bir araya gelerek yapay zeka alanındaki gelişimleri birlikte takip etme ve projelerine bu sayede katkı sağlama kararı almış bulunuyorlar. Bunu sağlamak için de farklı şirketlerin ilgili birimlerinin iletişimde kalacağı ama aynı zamanda en iyi yapay zeka ürünleri ve servislerini geliştirme adına günlük bir rekabetin de içinde bulunacakları bir yapı geliştirildi.

Projenin finansal desteği tahmin edilebileceği gibi bu beş şirket tarafından sağlanacak. Ancak yakın gelecekte katılımın artması bekleniyor. Bu noktada Apple, Twitter, Intel ve Baidu gibi şirketler şimdilik bu ortaklığa dahil olmasalar da özellikle Apple’ın bu ortaklığa katılmaya yakın olduğu konuşuluyor. Zira Apple, yapay zeka konusunda birçoğu bu ortaklıkta yerini almış bulunan rakiplerinden geride kalmak istemeyecektir.

Sonuç olarak geleceğin teknolojisi olan gelişmiş yapay zeka, bu devasa ortaklık sayesinde muhteşem bir noktaya taşınacak gibi görünüyor.

Kaynak : https://techcrunch.com/2016/09/28/facebook-amazon-google-ibm-and-microsoft-come-together-to-create-historic-partnership-on-ai/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0