Dünyanın En Çok Satan Telefonu Açıklandı: iPhone 6S

0
0
0
0
0
Dünyanın En Çok Satan Telefonu Açıklandı: iPhone 6S
Strategy Analytics ve Kantar, yılın ikinci çeyreğinde dünyanın en çok satılan telefonunun iPhone 6S olduğunu açıkladılar.

Dünya akıllı telefon pazarının nabzını tutan iki önemli analiz şirketi Strategy Analytics ve Kantar, 2016 yılının ikinci çeyreğinde dünyanın en fazla satılan akıllı telefonunun iPhone 6S olduğunu açıkladılar. 3 aylık dilimde küresel çapta akıllı telefon satışlarının %4.2’sini iPhone 6S oluşturuyor. İkinci sırada %2.5 ile iPhone 6, üçüncü sırada ise %2.4 ile Galaxy S7 bulunuyor.

Açıklanan raporla ilgili konuşan Strategy Analyitcs’in direktörü Neil Mawston, iPhone 6S’in zirvede yer almasına sebep olarak 4K video kaydedebilme, büyük dokunmatik ekran, üstün donanım özellikleri ve güvenliğin maksimum seviyeye çıkmasını sağlayan parmak izi okuyucu gibi özellikleri gösterdi.

Son olarak iPhone SE’nin satışları da ilginç bir şekilde iyi gidiyor. Aynı raporda %11 ile iPhone 6S ve %9 ile Galaxy S7’nin ardından ABD’nin en çok satan üçüncü telefonu iPhone 6SE (%5) olmuş. Buna da iPhone SE’nin 399 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulması sebebiyle yıllık geliri düşük olan, daha çok genç kesimin bu cihaza yönelmesi sebep gösteriliyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0