Dünyanın En Eski Oyunlarından Birisi Go, Blok Zinciri Teknolojisiyle Geliyor

9
2
2
2
1
Tarihsel açıdan satrançtan daha eski, oynanış açısından yine satrançtan daha karmaşık ve zor olarak nitelendirilen Asya kökenli Go oyunu, Blockchain Inc. şirketinin yeni projesiyle çağımızın en büyük buluşuyla birleşiyor. Projenin başında dünyanın en iyi Go oyuncusu Lee Sedol yer alacak.

Geçtiğimiz yıl Google, tüm zamanların en gelişmiş yapay zeka yazılımının becerilerini ölçebilmek için dünyanın en iyi Go oyuncusuyla bir dizi maç yaptırdı. Yazılım, oyunu son 700 yıllık resmi Go karşılaşmalarını inceleyerek tek başına öğrendi, dünya şampiyonu Lee Sedol’u yendi. Tarihi açıdan bu yazılım bir dönüm noktasıydı. Bir önceki benzer örnek, 90’lı yılların sonunda IBM’in bilgisayarına yenilen satranç şampiyonu Gary Kasparov ile yaşanmıştı. 

12 yaşında dünya çapında profesyonel olduğu Go oyununda, çağın en yetenekli oyuncularından birisi olarak tarihe geçen Güney Koreli Sedol, “Satranç bu oyunun yanında çocuk gibi kalır” açıklamasıyla da biliniyordu. Şimdi de bu tarihi oyunun blok zinciri versiyonu üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Yine Güney Kore merkezli bir blok zinciri şirketi olan Blockchain Inc. ile masaya oturan Sedol, yeni oyunun adını GoBlock olarak açıkladı. 

GoBlock sayesinde dünyanın farklı yerindeki Go oyuncuları, global liglerde mücadele edebilecekler. Oyuncular, izleyiciler, reklamverenler ve daha pek çok etmenin dahil edileceği proje ödüllü yarışmaların ve turnuvaların düzenlenmesini sağlayacak. Sedol, “Blok zincirinin teknolojisinin merkeziyetçi olmayan yapısı ve şeffaflığı beni çok etkiledi. Hem blok zincirini hem de token işini Go’ya entegre edebilirsek, çok iyi bir iş yapmış oluruz ve oyunun bilinirliğini iyice yükseltiriz.” dedi.

GoBlock yapılan açıklamalara göre en popüler ve en değerli ikinci kripto para olan Ethereum’un blok zinciri ağı üzerinde inşa edilecek. Yine sürece dahi olan herkes Ethereum platformu üzerinden token sahibi olacaklar. 

Oyun geliştiricilerinin son aylarda blok zinciri tabanlı projeler için Ethereum’u tercih ettikleri görülüyor. Bu da sistemin diğer ağlara nazaran daha güvenli olduğunu gösteriyor.

9
2
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
9
2
2
2
1