Dünyanın En Gelişmiş Kamerası HiRISE, Mars'tan Dünya'ya 1000 Yeni Fotoğraf Gönderdi!

0
0
0
0
0
Kızıl Gezegen'i tüm detaylarıyla ortaya çıkarmak için çalışmalar sürüyor. Uzayın derinliklerini görüntüleyebilen ve 10 yıldır Mars'ta görev yapan HiRISE kamerası 1000 yeni fotoğraf gönderdi.

Dünyanın en gelişmiş kameralarından biri ola HiRISE 10 yılı aşkın süredir Mars’ta görev yapıyor. Mars hakkındaki çalışmalarda HiRISE’in sağladığı veriler büyük önem taşıyor.  65 kg ağırlığında ve 0.5 diyafram açıklığına sahip kamera Mars yüzeyini 0.3m/piksel detayla fotoğraflayabiliyor. Bu görüntüler bilim insanlarına Mars’ın yüzeyini tam olarak anlama hakkında büyük bir kaynak oluşturuyor.

10 Mart 2006 tarihinde Mars yörüngesine başarıyla yerleşen HiRISE, o günden beri görevini sürdürüyor. Emektar Mars Yörünge Kaşifi, 10. yılında da Mars’tan Dünya'ya 1000 yeni fotoğraf gönderdi. Henüz gelen görseller yine Mars’ın yüzeyine dair önemli bilgileri bilim insanlarına ve araştırmacılara sunuyor. 10 yıldır Kızıl Gezegen'de çalışan HiRISE, şu ana kadar Mars yüzeyinin sadece yüzde 1'inden biraz daha fazlasının fotoğrafını çekmeyi başardı. HiRISE gönderdiği bazı fotoğrafları haberimizde, diğerlerini ise bu sayfada bulabilirsiniz…

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0