Bilim İnsanları Dünyanın En Güçlü Gümüşünü Üretmeyi Başardı

14
7
1
1
1
ABD'deki bilim insanları, dünyanın en güçlü gümüşünü üretmeyi başardılar. Bilim insanları üretmiş oldukları bu gümüşle uçakların ağırlığını hafifleteceklerine ve nükleer enerji santrallerini daha güvenli bir hale getireceklerine inanıyorlar.

ABD'de bulunan Vermont isimli bir üniversite bünyesinde çalışmalarını sürdüren bilim insanları, bugüne dek üretilmiş olan en güçlü gümüşü üretmeyi başardılar. Bilim insanları, ürettikleri gümüşün bilinen en güçlü gümüşten yüzde 42 oranında daha güçlü olduğunu tespit ettiklerini açıkladılar. Bilim insanları, bu malzemenin benzerlerine oranla çok daha güçlü olmasına rağmen elektriksel iletkenliğinde herhangi bir sorun yaşanmadığını söylüyorlar.

Bilim insanları, üretmiş oldukları bu gümüş malzemenin güç ve elektrik akımı taşıma kabiliyetinin, mevcut endüstriyel ve ticari malzemelere oranlar bir hayli yüksek olduğunu açıkladılar. Bilim insanlarına göre üretilen bu gümüş, sektördeki tüm dengeleri alt üst edebilecek nitelikte.

Dünyanın en güçlü gümüşü

Normal koşullarda bilim insanları, herhangi bir metali güçlendirmek istedikleri zaman çeşitli alaşımlar oluşturuyorlar ancak bu da elektrik iletkenliğinin düşmesine neden oluyor. Bu sefer ise bilim insanları, oluşturdukları gümüşe sadece bir miktar bakır eklediler ve güçlendirme işlemini bu yolla sağladılar. Ekip aynı zamanda, ürünün elektrik iletkenliğinden de bir şey kaybetmemiş oldu.

Bilim insanları ürettikleri dünyanın en güçlü gümüşüyle uçakların biraz daha hafifleşmesini, daha verimli güneş pillerinin üretilmesini ve nükleer santrallerin çok daha güvenli bir hal almasını sağlayacaklarını düşünüyorlar. Bilim insanlarının bu gümüşle ilgili çalışmaları sürüyor.

Kaynak : https://www.slashgear.com/scientists-create-the-strongest-silver-ever-made-03593977/
14
7
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
14
7
1
1
1