Dünyanın En Hafif ve En Sağlam Kaskı: Bell Pro Star

0
0
0
0
0
Lider kask üreticisi Bell, Amerikan güvenlik standartlarına sahip şimdiye kadar üretilmiş en hafif motorsiklet kaskını üretmeyi başardı.

Motorsiklet üzerindeyken kask her tür kaza, otomobile kıyasla hayati önem taşıyor. Küçük çarpmalardan büyüklere sayısız insanın hayatını kurtarmış kaskların, kütlesi de büyük önem arz ediyor. 200 km/s hızla giderken kafanızdaki ağır bir kask, boynunuzun kırılmasına bile sebebiyet verebilir.

Bell markası tarafından tasarlanan ürün, şimdiye kadar Amerikan güvenlik standartlarına sahip olmayı başarmış en hafif kask olarak dikkat çekiyor. Kaskta ultra-ince karbon fiber ile normal karbona göre aynı dayanıklılığa %20 daha hafif şekilde ulaşılmış. Bu ultra-ince karbon fiber, kaskın tamamını sararak tam güvenlik sağlıyor ve sadece 125 gram ağırlığında.

Kaskın içine yerleştirilen üç farklı yumuşak malzeme, polipropilen, poliolefin, polistiren, süspansiyon görevi görerek gelen darbeyi yavaşlatıp absorbe edilmesini sağlıyor.

Kaskın en içinde yer alan kaplama da deriden ısının en hızlı şekilde uzaklaştırılmasını sağlıyor. Sonuç olarak dünyanın en ince sağlam kaskı olarak dikkat çeken Bell Pro Star, hem motorsiklet tutkunlarına güvenlik noktasında tam destek sağlerken, hem de hafifliği ile özellikle uzun yollarda rahatsız da etmeyecek. ,

Fiyatı hakkında şu anda detay verilmeyen kaskın pek de ucuz olmayacağı belli. Ancak eğer bir motorsiklet kullanıcısı iseniz bütçenize göre en iyi kaskı almayı ve kasksız trafiğe kesinlikle çıkmamanızı da bu vesile ile hatırlatalım.

Kaynak : http://www.popsci.com/safe-helmet-at-any-speed
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0