Çinli Otomobil Şirketi GAC, Dünyanın En İyi Aerodinamiğe Sahip Aracını Tanıttı

32
9
1
1
0
Çin, son dönemde otomotiv sektöründe de öne çıkmaya başladı. GAC Group'un yeni elektrikli otomobil konsepti Eno. 146, aerodinamik özellikleriyle Bugatti Chiron'dan daha fazlasını sunuyor.

Çinli otomobil üreticisi GAC, tamamen elektrikli, altı yolcu kapasiteli otomobilini üretime sokmaya niyetli görünüyor. Henüz sadece prototip olan GAC Eno.146, Guangzhou Motor Show'da ilk kez sahneye çıktı ve otomobilin Bugatti Chiron'a benzeyen aerodinamik tasarımı dikkat çekti.

Eno.146, martı kanat kapıları, kaldırılan yan aynaları, kapalı tekerlekleri ve uzun arka ucuyla alışılmışın dışında radikal bir tarza sahip. Bu aerodinamik tasarım, dünyanın en yüksek hız rekorunu 450 km/s seviyesine çıkaran Bugatti Chiron Super Sport 300+ modelinde de uygulanmıştı. Uzatılmış arka uç, Bugatti'yi yüksek hızlarda dengelemeye yardımcı oluyor ve görünüşe göre GAC da son konseptiyle bu gerekliliği öne çıkarıyor.

gac eno. 156 konsept otomobil

Eno.146, adını 0.146 olan sürtünme katsayısından (Coefficient of Drag) alıyor. Rüzgar direnci olarak da bilinen bu aerodinamik ölçüsü, Chiron'da 0.35 olarak açıklandı. GAC, konsept aracın sürtünme katsayısı ile dünyada bir numara olduğunu belirtiyor.

gac eno. 146

GAC, araçlarının tümünü 2025 yılına kadar tam elektrikli hale getirmeyi hedefliyor ve bu, günümüzde tüm uluslararası otomobil üreticilerinin paylaştığı bir hedef. Ancak GAC Eno.146 gerçek bir Ar-Ge başarısı olarak görülüyor. Martı kanat kapıları ve güçlü elektrik motorları ile Eno.146, fütüristik bir konsept aracın tüm özelliklerini karşılıyor.

Kaynak : https://carbuzz.com/news/chinas-new-concept-has-better-aerodynamics-than-bugatti-chiron
32
9
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
32
9
1
1
0