Dünyanın En İyi Geliştiricilerine Sahip Ülkeleri (Türkiye Kaçıncı Sırada?)

5
1
0
0
0
İçinde bulunduğumuz teknoloji çağının en önemli işlerinden biri olan program geliştiriciliği konusunda en iyilere sahip ülkeler hangileri? Listede Türkiye kaçıncı sırada?

''Dünyanın en iyi gelişticilerine sahip ülkesi hangisidir?'' diye size sorsak muhtemelen sektörün dev firmalarının merkezi olan Amerika'yı, ya da sağlam hacker'lara sahip olduğu için Rusya'yı söyleyebilirsiniz. Ancak işin aslı tam olarak sizin düşündüğünüz şekilde değil.

Bu konuda elle tutulur bir araştırma yürütmek isteyen HackerRank, dünyanın dört bir yanından yüzbinlerce geliştiricinin katıldığı ve çeşitli zorluk seviyelerinin bulunduğu bir 'kodlama' yarışması düzenlemiş. 

Geliştiricilere algoritmalar, Java, veri yapıları ve C++ gibi konularda, yeteneklerini gösterebilmeleri için çeşitli testler sunulmuş. Katılan geliştiricilerin %39.5'i ise algoritmaları seçmiş ve yeteneklerini algoritmalar üzerinden göstermiş.

Tüm testler genele vurulduğunda ise dünya sıralaması aşağıdaki listede olduğu şekilde karşımıza çıkmakta. En iyi geliştiricilere sahip ülke, 100 tam puan alan Çin olurken, Türkiye 77.5 ile 30. sırada yerini almış.

 


Geliştiricilerin kullandıkları programlama dillerini de gösteren araştırmaya göre, Türk geliştiricilerin ilk tercihi büyük oranda Java olurken onu C++, Python, SQL ve Ruby takip etmekte. Türkiye, programlama dili kullanımında Java'nın en fazla tercih edildiği altıncı ülke olarak karşımıza çıkmakta. Bu konuda zirve ise Sri Lanka'ya ait.

Son olarak; programlama yapmak, geliştirici olmak pek kolay bir iş değil. Hele ki HackerRank'in düzenlediği testlere katılan bir geliştirici iseniz tüm odağınızı programlama üzerine toplamalı ve ne olursa olsun vazgeçmemelisiniz. Çünkü HackerRank'in bu konuda da bir grafiği var.

Verilen çeşitli testler karşısında yılmayan, asla pes etmeyen ülkeler de sıralanmış. Bu sıralamaya göre İsviçreli geliştiriciler, pes etmeme konusunda zirvenin sahibi. Türkiye ise bu listede 39. sırada. 

Kaynak : http://blog.hackerrank.com/which-country-would-win-in-the-programming-olympics/
5
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
1
0
0
0