Boyutu Sadece USB Kadar Olan Dünyanın En Küçük Stabil Kamerası: Insta360 Go

14
4
2
1
1
Son yıllarda oldukça popüler olan stabil çekim yapan kameralara bir yenisi ekleniyor. Insta360 Go bir USB bellek boyunda ve yalnızca 18,3 gram ağırlığında.

Son yıllarda fotoğraf ve çekim teknolojileri oldukça gelişti. Artık akıllı telefonlarımızla ya da kameralarımızla çok profesyonel çalışmalar yapmamız mümkün. Esas fark yaratan çalışmalar için de haliyle farklı çekim teknikleri sağlayan ekipmanlar gerekiyor. 

Stabil çekim de son yıllarda oldukça popüler. GoPro ve DJI gibi firmaların bu özellikte kameraları var. Insta360 Go da bu özelliği şu ana kadarki en küçük ölçekli cihazı kullanıma sunuyor. Yine de bu cihaz, GoPro ve DJI ile rekabet etmek için değil, anlık olarak sahneyi fotoğraflamak için var. 

Muadillerinden daha küçük ve daha kullanışlı olan cihaz, özellik olarak giriş seviyesinde yer alıyor. Kamera, 360 derece çekim yapma ya da önden belirlenmiş fotoğraf ayarlarına sahip değil. Kamera özellik anlamında çok fazla bir şey sunmuyor.

insta360-go-ekipmanları

Yine de bu kamerayı objelere ya da araçlara takmak ve o şekilde kullanmak mümkün. Kamera, farklı yüzeylere tutunmasını sağlayan birtakım ekipmanlarla geliyor. 

Kameranın en temel özelliği, Insta360’ın 6 eksenli FlowState stabilizasyon teknolojisine sahip olması. Kamera bu özelliğin aktif olduğu, 1080p kalitesinde 30 saniyelik video-klipler çekebiliyor. Ayrıca gayet akıcı hyperlapse ve timelapse videolar çekmek de mümkün oluyor. Ayrıca Insta360 Go kullanarak 1600x900 çözünürlükle 100 fps yavaş çekim yapmak da mümkün. 

IPX4 sertifikası suya dayanıklı ve yağmura, su sıçramasına karşı kameranın dayanıklılığını tanımlıyor. Ek olarak her seferinde 10 saniyelik su altı çekimler yapmayı da mümkün kılıyor.

insta360-go

Cihaz tamamen şarjı dolu olduğunda 200’e yakın klip çekebiliyor ve bu klipleri, şarj kutusuna koyulduğunda telefonunuza gönderiyor. Bunun için kameranın uygulamasını kurmanız gerekiyor. 

Firmanın geliştirdiği FlashCut AI teknolojisi en iyi videoları otomatik olarak belirlemeye ve müzik eşliğinde bir video klip olarak sunmaya izin veriyor. Kamera, 200 dolarlık fiyat etiketiyle satışa çıktı.

Kaynak : https://petapixel.com/2019/08/28/the-tiny-insta360-go-is-the-worlds-smallest-stabilized-camera/
14
4
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
14
4
2
1
1