Dünyanın En Popüler 9 Şehrinde 1 Ay Yaşamak İçin Kaç Paraya İhtiyacınız Var?

22
14
8
5
4
Birçok kişinin hayali olan yeni kültürler ve yeni şehirleri tanımak, belli bir maddi güç istemekte. Biz de sizler için Dünya üzerinde popüler olan 9 şehirde 1 ay boyunca yaşamanın maliyetlerini hesapladık.

Zaman zaman internet üzerinde bazı gezginlerin hikayelerini okur ve içimizden keşke biz de yapabilsek diye geçiririz. Bazılarımız konforunu elden bırakamadığımız için bazılarımız da ailesini kurmuş ve düzenini oturtmuş olduğu için cesaret edemiyoruz. Bu yazımızda ailenizle beraber başka bir şehire gidip yaşamanızın maliyetlerini hesapladık. 1 ay boyunca bu 9 şehirde yaşamanız için ihtiyacınız olan parayı ucuzdan pahalıya doğru sıraladık.

Buenos Aires - Arjantin

Arjantin'in başkenti olan gezginlerin popüler konumlarından olan Buenos Aires, bu kadar popüler bir konumda yaşayabileceğiniz en ucuz şehir. Arjantin'in bu güzel şehrinde 1 ay boyunca yapacağınız temel harcamalar yaklaşık 1.125 dolar civarında. Eğer ki ailenizle beraber bu şehirde yaşamaya karar verdiyseniz okul masrafları ve dil okulu gibi harcamalarla beraber bu rakam toplam 3.230 doları bulmakta.

Bangkok - Tayland

Listemizdeki bir başka başkent olan Bangkok, Tayland'ın en önemli şehirlerinden biridir. Asya kültürünü ve yaşamını seviyorsanız, bu şehir tam size göre. Ev kirası, yiyecek ve giyim gibi temel masraflarınız için yaklaşık olarak 1.480 doları 1 ay için gözden çıkarmanız gerekecek. Ailenizle beraber bu şehirde yaşamayı düşünüyorsanız, bu sefer de 3.400 dolar gibi bir rakamı harcamanız gerekmekte.

Santiago - Şili

Güney Amerika'nın en popüler ülkelerinden biri olan Şili, doğal yapısıyla sizleri bekliyor. Şili'nin başkenti Santiago'da 1 aylık temel masraflarınız için yaklaşık 1.230 dolar gibi bir rakama ihtiyacınız var. Ailenizle birlikte Santiago'da yaşamanız için ise 3.960 doları gözden çıkarmanız gerekmekte.

Sidney - Avustralya

Avustralya'nın ekonomik ve birçok açıdan en büyük şehri olmasına rağmen başkenti değildir. Kendine has doğası, okyanusları ve yerel hayvanları ile Avustralya herkesin hayallerini süslemekte. Sidney'de 1 ay boyunca temel ihtiyaçlarınızı gidermek adına 1.800 dolara ihtiyacınız vardır. Aileniz ile bu güzel şehire yerleşmenin 1 aylık bedeli ise yaklaşık olarak 4.800 dolardır.

Toronto - Kanada

Toronto, Kanada'nın en büyük şehri ve ticaret merkezi, Ontario eyâletinin başkentidir. Nüfusu yaklaşık 6 milyondur ve genelde İngilizce konuşulur. Dil konusunda İngilizce'niz yeterli ise uyum sağlamanız çok kolay olacaktır. Toronto'da 1 ay yaşamanın bedeli yaklaşık olarak 1.443 dolardır. Oraya ailece yerleşme gibi bir düşünceniz varsa eğer aylık 5.000 dolar kadar bir bütçeye ihtiyacınız olacak.

Amsterdam - Hollanda

Kanalları ve özgürlükleriyle tanıdığımız Amsterdam, neredeyse her gencin hayalindeki bir şehirdir. Hollanda'nın başkenti olan bu şehir oldukça fazla turist çekmektedir. Amsterdam'da 1 ay yaşamak için yaklaşık 1.300 dolara ihtiyacınız vardır. Hollanda'nın bu güzel şehrine taşınmak isterseniz eğer 1 aylık tüm masraflarınız için yaklaşık 5.200 doları gözden çıkarmanız gerekecek.

Hong Kong

Hong Kong, Çin'in güney kıyısında bulunan, 1 Temmuz 1997 tarihine kadar Britanya Krallığına bağlı sömürge ve adalar grubuyken, bu tarihten itibaren Çin Halk Cumhuriyeti'ne bağlı özel yönetim bölgesi olmuştur. Bu ilginç şehirde 1 ay yaşamanın bedeli yaklaşık 1.450 dolardır. Eğer ki buraya taşınmak isterseniz tüm masraflar dahil 5.300 doları gözden çıkarmanız gerekmekte.

Dubai - Birleşik Arap Emirlikleri

Dubai, Arap Yarımadası'nda Birleşik Arap Emirliklerini oluşturan yedi emirlikten birisidir. Emirliğin yönetim biçimini ve kapladığı tüm alanı ifade eden Dubai Emirliği'nden; Dubai Kenti tanımlaması ile ayırt edilir. Ortadoğu'nun incisi olarak gösterilen Dubai'de 1 aylık temel ihtiyaçlarınız yaklaşık 1.300 dolardır. Eğer ki ailenizle beraber buraya yerleşmeye karar verdiyseniz 6.000 doları gözden çıkarmanız gerekmekte.

Cenevre - İsviçre

Cenevre, İsviçre'de Cenevre Gölü kıyısında yer alan, İsviçre'nin Zürih şehrinden sonra en yüksek nüfuslu ikinci şehridir. Fransızca konuşulan İsviçre bölgesi olan "Suisse Romande" bölgesinin en büyük şehridir. Dünyanın refah seviyesi en yüksek şehirlerinden biri olan Cenevre'de 1 ay yaşamanız için 2.000 dolara ihtiyacınız vardır. Cenevre'ye yerleşmeniz için gereken tutar ise 6.300 dolardır.

Bu listemizle beraber dünyanın en popüler şehirlerinde yaşamanın maliyetlerini ortaya çıkarmış olduk. Dolar kurundan dolayı bu rakamlar bize biraz fazla görünse de belki dolarla maaş alan şanslı kişiler bu rotaları tercih edebilir. Siz de bu lokasyonlardan birinde yaşayamasanız bile bu şehirlere gidip o bölgenin kültürünü ve yaşamını tanıyabilirsiniz.

Kaynak : http://www.businessinsider.com/how-much-it-will-cost-you-to-live-in-global-cities-as-an-expat-2018-6?utm_source=feedly&amp%3Butm_medium=referral
22
14
8
5
4
Emoji İle Tepki Ver
22
14
8
5
4