Dünyanın En Popüler YouTube’dan MP3 İndirme Sitesine Bir Darbe de Google’dan!

5
2
1
1
0
Dünyanın En Popüler YouTube’dan MP3 İndirme Sitesine Bir Darbe de Google’dan!
YouTube’dan şarkı indirilen en popüler siteler arasında zirvede bulunan youtube-mp3.org, artık Google arama listelerinde olmayacak.

Hatırlarsanız birkaç ay önce popüler müzik şirketlerinin YouTube’dan şarkı indirme sitelerine dava açmaya hazırlandıklarından bahsetmiştik. YouTube ile birlikte Spotify, Deezer ve Apple Music gibi servisler, bu tarz şarkıların indirilmesini sağlayan sitelere her bir illegal indirme için 150 bin Dolar gibi yüksek gibi devasa fiyatlarda ödemeler talep etmişlerdi. Bu konuya Google da duyarlı davranarak popüler site youtube-mp3.org’u arama sonuçlarından kaldırdı.

Piyasadaki YouTube’dan müzik indirme işlemlerinin neredeyse yarısını gerçekleştiren youtube-mp3.org, artık Google’ın arama sonuçlarında görünmeyecek fakat domain hala hizmet vermeye devam ediyor. Eğer bu siteyi yer imlerine kaydetmediyseniz ya da ismi hafızanızda değilse, Google’a ‘youtube müzik indirme’ anahtar kelimelerini girip arama yaptığınızda siteyi göremeyeceksiniz. Dev şirketlerin tazminat isteği yerine getirilmemiş olsa da Google’ın bu hamlesinin durumdan etkilenen şirketlere büyük fayda sağlayacağı kesin. Hele ki Google’ın arama çubuğuna Google yazan kişilerin de var olduğunu hesaba katarsak, bu yaptırım sayesinde sitenin ciddi bir tekil kullanıcı kaybı yaşayacağı bariz.

Yalnız işin şu boyutu var; kullanıcılar, Google’da aynı anahtar kelimelerle arama yaptıklarında bu sefer tıpkı youtube-mp3.org’un işlevini gören farklı sitelerle karşılaşacaklar. Yani bahsettiğimiz müzik servisleri, benzer sorunu yaşamaya devam edecekler. Google, bu konuda radikal bir karar alıp bu işlevi gören tüm siteleri arama sonuçlarından kaldırmadığı müddetçe benzer tepkiler gelmeye devam edecek.

5
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
1
1
0