Dünyanın En Uzun ve En Kısa İnsanlarına Sahip Ülkeler Açıklandı

3
2
1
1
0
Yapılan son araştırmalara göre dünyanın en uzun ve en kısa insanlarının bulunduğu ülkeler açıklandı.

187 ülkedeki insanların düzenli olarak yapılan boy uzunluklarının ölçümüyle ilgili araştırmanın sonuçlarını açıklayan eLife dergisi, bu süre içinde en çok uzayan ve şu anda en uzun olan kadınların ve erkeklerin olduğu milletlerin hangileri olduğunu açıkladı.

Buna göre araştırmanın yapıldığı ilk tarihten bu zamana kadar en fazla uzayan erkekler 16 cm ile İranlılar olurken Güney Koreli kadınlar 20 cm ile en fazla uzayan kadınlar oldular.

Türk erkeklerine gelecek olursak, en fazla uzayan milletler arasında biz de yer alıyoruz. İranlılar ortalama 16 cm uzamışlardı, Türk erkeklerinin boyu ise ortalama 14 cm uzamış ve listenin en tepesinde yer alan milletler arasında yer alıyoruz. Türk kadınları da 10 cm’lik bir artış göstermiş fakat listenin daha orta kısımlarında yer alıyorlar. Bu arada günümüz itibariyle Türk erkeklerinin boy ortalaması 174 cm, kadınlarının da 161 cm.

Dünyanın en kısa erkekleri ise Doğu Timor’da (160 cm), en kısa kadınları ise 150 cm’nin de altında olan Guatemala’da yer alıyor.

En uzun erkeklerin olduğu ilk 5 sırada bulunan ülkeler ise şu şekilde:

1- Hollanda
2- Belçika
3- Estonya
4- Letonya
5- Danimarka

Kadınların bulunduğu liste ise şöyle:

1- Letonya
2- Hollanda
3- Estona
4- Çek Cumhuriyeti
5- Sırbistan

Sıralamaya baktığımızda ülkelerin hepsinin Avrupa’da yer alması dikkatlerden kaçmıyor. Türk erkekleri bu listede 62. sırada yer alıyorken Türk kadınları kendisine 79. sırada yer bulmuş.

Kaynak : https://www.dunyahalleri.com/en-uzun-kisa-boylu-milletler-aciklandi/
3
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
3
2
1
1
0