Dünyanın En Zengin İnsanları Açıklandı (Lider Yine Değişmedi)

88
33
30
16
14
Bloomberg Milyarderler Endeksi, 10 Eylül 2019 tarihi itibariyle en zenginler listesini açıkladı. Listenin zirvesindeki isim ise malvarlığındaki muazzam kayba rağmen değişmedi.

Bloomberg Milyarderler Endeksi her yıl dünyanın en zengin insanlarını açıklıyor. Listenin 10 Eylül 2019 tarihli versiyonunda zirvedeki isim yine Amazon’un kurucusu Jeff Bezos oldu.

Listenin 15. sırasında, 51,4 milyar dolarlık servetiyle ABD’li Alice Walton yer aldı. Onun hemen üstünde ise yine aynı ülkeden Jim Walton (52,8 milyar dolar) ve Rob Walton (52,8 milyar dolar) yer aldı. Bu iki ismin hemen üstünde, 12. sırada ise Meksikalı Carlos Slim yer aldı. 11. sıra ise Fransız Francoise Bettencourt Meyers’in oldu.

sergey brin

10. sırayı ABD’li Sergey Brin alırken 9. sırada Larry Page yer aldı. Yine bir ABD’li olan Charles Koch listenin 8. sırasını alırken Larry Ellison 7. oldu. Bu üç Amerikalı’nın üstünde ise İspanya’dan Amancia Ortega, 6. sırada yer aldı. 

Listede 5. sırayı sık sık Facebook skandallarıyla gündeme gelen Mark Zuckerberg aldı. ABD’li girişimcinin bir üst basamağında yine aynı ülkeden Warren Buffet var. 

bernard arnault

Listede üçüncü sırayı alan isim ise bir Fransız, Bernard Arnault. Louis Vuitton Moet Hennesy’nin sahibi olan isim, “Lüksün kralı” olarak adlandırılıyor. 

Listenin ilk iki sırası ise değişmedi. İkinci sırada herkesin bildiği gibi Bill Gates var. 107 milyar dolarlık serveti olan Gates, Bill & Melinda Gates Vakfı aracılığıyla da çok büyük bir meblağı bağışlamıştı. 

jedd bezos

Zirvede ise Amazon kurucusu Jeff Bezos var. Bezos geçtiğimiz aylarda boşanmıştı ve oldukça ciddi bir miktar da tazminat ödemişti. Bezos’un kişisel serveti ise 113 milyar dolar olarak hesaplandı. 

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/galeri/ekonomi/dunyanin-en-zenginleri-aciklandi-lider-ise-degismedi,FqjMsM_QHkaKpcZu-TLCfQ/5foO6eAD60ORexnq7MeQPg
88
33
30
16
14
Emoji İle Tepki Ver
88
33
30
16
14