Dünyanın Farklı Ülkelerinde Garip Bir Şekilde 'Kanun Dışı' Sayılan 9 Şey

33
10
4
3
2
Dünyanın bazı ülkelerinde, hiçbir mantık sınırına uymayan bazı yasaklar uygulanıyor. Bu yasaklardan en göze çarpan 9 tanesini haberimizde paylaşıyoruz.

Hepimiz, ülkemizin kanunları hakkında oldukça bilgi sahibiyiz. Bununla birlikte bazı ülkelerd zihnimizi altüst yasak olan bazı ögeler var veya vardı. Bu yasakları sizin için derledik. İnanın bazı yasaklara çok şaşıracaksınız.

Kütüphanede Kumar Oynamak

1898 yılında, İngiltere'de herhangi bir kütüphane içinde herhangi bir bahiste bulunmak ve kumar oynamak yasaklanmıştı. Suçun 40 şilinlik bir cezası vardı. Gerçi bir insan niye kütüphanede kumar oynamak istediğini anlayamadık.

Parlamentoda Zırh Giymek 

Parlamento evlerinin başkenti olarak nitelendirebileceğimiz Westminster Sarayında zırh giymek, Kral ikinci Edward tarafından yasaklanmıştı. Yasağın amacı, insanların birbirine düşmanca ve şiddet dolu davranmasını engellemekti.

Balina ve Yunuslara Yaklaşmayın

İngiltere sularında Yunus ve Balina gibi deniz canlılarına 5 metreden fazla yaklaşmak yasak. Bu tür egzotik canlılar Kraliçe'nin malı olarak kabul ediyor.

Bira Taşıma Yasağı

Amerika'da, “teknik” olarak hala iller arasında bira ve alkollü içecek taşımak yasa dışı. Bu, Amerikan içki yasağının eski günlerine bir gönderme ve bu yasağın uzun yıllardır uygulandığını duymadık. En azından abartılı seviyede olmadığı sürece.

Bozuk Para Yasağı

Karşılaştığımız en garip yasaklardan biri. Kanada'da ancak 5 dolarlık madeni parayla alışveriş yapabiliyorsunuz. Cezası nedir, inanın bir fikrimiz yok.

Hafif İçeceklere Kafein Koyma Yasağı

Kanadalılar gerçekten çok ilginç figürler. Kanada'da Kola, Fanta gibi içeceklere 2010 yılına kadar kafein eklemek yasaktı.

Domuz Yasağı

1989'da Florida'da, cüce fırlatmak yasaklandı ve domuz yağının kullanılması da engellendi. 

Yamyamlık

Bu mide bulandırıcı, iğrenç ve insanlık dışı eylem dünyanın büyük bir çoğunluğunda de facto(fiili) olarak yasak. Ancak bu yasağı ilk kez kaleme döken Amerika Idaho Eyalet Meclisi oldu.

Kinder Surprise

Kinder Surprise'ın 1938 yılında beri Amerika'da yasak olduğunu biliyor musunuz? Yasağın gerekçesi “boğulma riski” olarak belirlenmiş. Kinder Surprise, Avrupa ve Uzak Doğu'da rahatça satılabiliyor.

Kaynak : https://brightside.me/wonder-curiosities/9-things-you-didnt-know-were-still-illegal-293310/
33
10
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
33
10
4
3
2