Dünyanın Farklı Ülkelerinde İnsanlar Bir Günlük Kahvaltı İçin Kaç Saat Çalışıyor?

27
14
4
2
1
Kültürümüzde önemli bir yer tutan kahvaltı için, günlük kazancımızın neredeyse %4'ünü harcıyoruz. Ülkemizde günde 8 saat çalışan biri için bu, gününün 20 dk'sını sabah kahvaltısı yapabilmek için harcadığı anlamına geliyor.

Bloomberg'in "Küresel Kahvaltı Endeksi", bir günlük kahvaltı için hangi ülkede ne kadar süre çalışmak gerektiğini ortaya koyan bir veri.

Veri oluşturulurken günlük kahvaltıyı oluşturan besinler bir bardak süt, bir adet yumurta, iki dilim ekmek ve bir meyve olarak belirlenmiş. Yani kahvaltıda daha fazla şey yiyorsanız, kahvaltı için aslında burada belirtilen değerlerden bile daha fazla miktarda çalışıyorsunuz demektir. İşte ülkelere ve şehirlere göre günlük gelirin ne kadarının kahvaltıya gittiğine dair grafik: 

129 ülkeyi kapsayan endekse göre bazı ülkelerde insanlar kahvaltı için sadece 5 dk çalışırken, bazı ülkelerde ise bu süre 9 saate kadar bile çıkıyor. Türkiye'de günde yaklaşık 15-25 dk kahvaltı için çalışılırken, Batı Avrupa'da bu süre 6-7 dk civarlarında. 

Venezuela'nın başkenti Caracas'ta kahvaltı yapmanın maliyeti, insanların günlük maaşından daha yüksek. En ucuz kahvaltılı şehir Kahire iken, endekse konu olan besinlerle yapılan bir kahvaltının en pahalı olduğu yer ise Bermuda'nın başkenti Hamilton.

Endekse göre ülkemizde iki dilim ekmek, bir bardak süt, bir yumurta ve bir elma ile kahvaltı yapmak, günlük gelirimizin %2,7-4,4'ünü harcamamıza neden oluyor. Genel olarak kahvaltılarımızın çok daha zengin olduğunu düşünürsek, aslında bu figür katlanarak artıyor.

Güney Amerika kıtası, %14 ile kahvaltı için en fazla miktarda çalışma gerektiren kıta olarak öne çıkıyor. Kahvaltı için en az çalışması gereken insanlar ise %1.6 ile Kuzey Amerika kıtasında yaşayanlar.

Kaynak : http://www.businessht.com.tr/grafik/haber/1410834-kahvalti
27
14
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
27
14
4
2
1