Dünyanın İlk Giyilebilir Esnek Telefonu: Karşınızda Nubia Alfa

28
7
5
2
1
Samsung ve Huawei'nin katlanabilir akıllı telefonları sizi tatmin etmediyse Nubia'nın size bir sürprizi var. Zira şirket, dünyanın ilk giyilebilir esnek akıllı telefonu Nubia Alfa'yı tanıttı.

Katlanabilir akıllı telefon konseptleri çevrimiçi ortamda uzun yıllardır dolaşıyor; içe ya da dışar katlanabilen telefonlar, L şeklinde katlanıp holografik görüntü sunan telefonlar ya da bileklik gibi katlanıp kolumuza takabileceğimiz telefonlar. Kitap benzeri içe ve dışa katlanan akıllı telefon konseptlerini Samsung ve Huawei’den gördük. Holografik görüntü sunacak bir katlanabilir ekranlı telefon henüz ortaya çıkmış değil. Giyilebilir katlanabilir akıllı telefon mu? O ise Çinli şirket Nubia tarafından gün yüzüne çıkarıldı.

Çin’de resmi bir lansman etkinliği gerçekleştiren akıllı telefon üreticisi Nubia, dünyanın ilk giyilebilir ve katlanabilir akıllı telefonu Nubia Alfa’yı (Nubia α) tanıttı. Henüz prototip denebilecek kadar erken tasarım ürünü olan Nubia Alfa, standart akıllı telefon işlevlerini, akıllı saat konforu ile birleştiriyor. Üstelik Nubia Alfa, bir akıllı saatten çok daha büyük bir ekran, bir akıllı telefondan ise çok daha kompakt bir tasarım sunuyor. Nubia Alfa, gelişmiş tasarımı ile akıllı telefonların bir parçamız haline gelmesi konusunda öncü ürünlerden biri olabilir.

Nubia Alfa, birbirine bağlı 11 katmandan oluşan bir yapıya sahip. cihazın üzerinde 4 inçlik bir ekran bulunuyor ve bu ekranın çözünürlüğü 960 × 192 piksel. Modeli tam olarak bilinmese de Nubia Alfa’nın kalbinda Qualcomm imzası taşıyan bir işlemci bulunuyor. Visionox iş birliği ile üretilen bu cihazın ne kadar şarj ömrü sunduğu, hangi işlevlere sahip olduğu ya da fiyatının ne olacağı açıklanmasa da geleceğin akıllı telefon alışkanlıklarını göstermesi açısından önemli bir örnek teşkil ediyor.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/04/08/nubia-%CE%B1-the-worlds-first-foldable-wearable-smartphone-released/
28
7
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
28
7
5
2
1