Dünyanın İlk Gorilla Glass 5 Teknolojisine Sahip Galaxy Note 7’nin Ekranı Ne Kadar Sağlam? (video)

0
0
0
0
0
Dünyanın İlk Gorilla Glass 5 Teknolojisine Sahip Galaxy Note 7’nin Ekranı Ne Kadar Sağlam? (video)
Akıllı telefon piyasasının ilk ‘Corning Gorilla 5’ teknolojisine sahip ürünü olan Galaxy Note 7’nin ekranının ne kadar sağlam olduğu test edildi.

Bildiğiniz gibi Galaxy Note 7’nin etrafı küçük bir metal çerçeveyle, ekranı da Corning Gorilla Glass 5 teknolojisiyle korunuyor.

Ekranıyla ilgili oldukça iddialı cümlelerin sarf edildiği Galaxy Note 7’nin ön kısmı (yani ekranı) ‘acımasız’ bir yüzeye denk gelmediği müddetçe, Gorilla Glass 5 sayesinde rakiplerine oranla 4 kat daha fazla direnç gösterebiliyor. Üretici şirketin yaptığı testler sonucunda Gorilla Glass 5 ile korunan bir cihazın 1.6 metre yükseklikten pürüzlü yüzeylere düşürüldüğünde, aldığı hasar oranının maksimum %20 seviyesinde olduğu açıklanmıştı. 

Bu açıklamalar son kullanıcılar için gayet hoş fakat kağıt üzerindeki bilgilerdense gerçek hayatta yapılmış bir deney, sanırım bizler için en belirleyici kriter olacak. YouTube kanalı XEETECHCARE’in paylaştığı dayanıklılık test videosunun, Gorilla Glass 5’in ekranıyla ilgili yapılan söylemlerin ne denli doğruluk payına sahip olduğunu görmemiz açısından önemli olduğunu düşünüyorum.

 

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0