Volocopter, Dünyanın İlk Hava Taksisi Durağı VoloPort’u Tanıttı

6
1
1
0
0
Volocopter ve Skyports ortaklığının ürünü olan VoloPort, bugün ITS Dünya Kongresi’nde tanıtıldı. Voloport, hava taksileri olacak Volocopter’in durakları olacak.

Hava taksisi çalışmaları, geliştiriciler tarafından devam ettiriliyor. Hava taksisi çalışmalarında başı, Volocopter firması çekiyor. Volocopter ve Skyports tarafından geliştirilen VoloPort, bugün Singapur’daki ITS Dünya Kongresi’nde tanıtıldı. 

Volocopter ve Skyports, VoloPort’un tanıtımında, hava taksisinin hızlı, uygun fiyatlı ve temiz bir ulaşım aracı olacağını belirtti. İki şirket, hava taksisi çalışmalarında sadece kendi araç geliştirmelerinin tek başına işe yaramayacağı için küresel ortaklarla beraber çalıştıklarını da açıkladı. 

voloport

Singapur’da gerçekleştirilen ITS Dünya Kongresi’ne Volocopter’in CEO’su Florian Reuter ve Skyports’un genel müdürü Duncan Walker, VoloPort’u tanıtmak için katıldı. İkili, VoloPort’u tanıtmanın yanında ITSWC 2019’a Singapur’un ulaşımdan sorumlu yöneticileri ile ilişki kurmak için katıldıklarını açıkladılar. 

Volocopter’in CEO’su Florian Reuter, “VoloPort’u test etmek çok heyecan verici. Fakat bir araya gelmek için ekosistemin tüm unsurlarına ihtiyacımız var. Hepsini kendi başımıza yapamayız. En önemli kısımlardan biri altyapıdır. VoloPort, aracın ve yolcunun ulaşımını sağlar. Ayrıca aracın trafik yönetim sistemine aktif bir şekilde entegre olduğundan emin olmalıyız. Bunu başarmak için ortaklarımızla birlikte çalışıyoruz. Bir gün küçük, insansız eVTOL’lerin(elektrikli dikey kalkış ve iniş araçları) büyük insansız araçlar ve hava taksileri olacağını düşünüyoruz. Hepsinin bir arada yaşaması gerekiyor. Bu yüzden trafik yönetimi sistemini geliştirmek için çalışıyoruz” açıklamasını yaptı. 

voloport iç görünüş

Skyport’un genel müdürü Duncan Walker, dünyanın ilk ticari Volocopter servisini görecek olan ülkenin, Singapur olabileceğini belirtti. Walker, Singapur’da bir dizi potansiyel Voloport durağı ve hava taksisi güzergahı belirlediklerini açıkladı. 

Hava taksisini merak eden gözler, yarın (22 Ekim) Singapur’un Marina Körfezi’nde olacak. 22 Ekim’de Volocopter, ilk şehir sınavına girecek. Hava taksisinin yarın yapılacak deneme sürüşü ulaşım tarihi açısından da önemli bir an olabilir. 

Kaynak : https://www.traffictechnologytoday.com/news/multimodal-systems/volcopter-unveils-worlds-first-air-taxi-voloport-in-singapore.html
6
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
1
1
0
0