Dünyanın İlk İnteraktif Müzik Klibi, Instagram'da Paylaşıldı

8
2
2
2
1
İngiltere müzik sektörünün önemli isimlerinden Mark Ronson, gerçek zamanlı artırılmış gerçeklik efektlerinin kullanıldığı bir şarkı yaptı. Ronson'ın bu şarkısına "Pieces of Us" ismi verildi.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Instagram'ın hikayeler özelliği, pek çok Instagram kullanıcısı tarafından sevilerek kullanılıyor. Instagram'ın bu özelliği, kullanıcıların 24 saat sonra yok olan paylaşımlar yapmasını sağlıyor.

Instagram'ın hikayeler özelliği bu kez çok farklı bir amaç için kullanıldı. İngiltere'nin önemli sanatçılarından birisi olan Mark Ronson, dünyanın ilk interaktif, artırılmış gerçeklik destekli şarkısını Instagram'ın hikayeler özelliğinden faydalanarak paylaştı.

instagram

Ronson, bu şarkıyı oluşturabilmek için Sony ve ABD'li şarkıcı King Princess'le birlikte çalıştı. Oluşturulan şarkıya "Pieces of Us'" ismi verildi. Ronson, şarkının oluşturulması için Facebook'un henüz çok yeni kullanıma sunduğu "Spark AR Studio" isimli uygulamasını kullandığını ifade etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sony, çalışmaların devam edeceğini ve Instagram'dan yöneltilecek anket sorularına cevap veren kullanıcıların, sürece katkı sağlayacağını ifade etti. Şirket, videonun son halinin kullanıcılar tarafından oluşturulan içerikleri de içereceğini açıkladı.

Dünyanın ilk interaktif, artırılmış gerçeklik destekli video klibini izlemek isterseniz, burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz.

  • Instagram'da paylaşılan bu video, hikayeler bölümüne yüklendiği için 24 saatliğine yayında kalacak ve bu sürenin 20 saati geçmiş durumda. Bu da gönderiyi izlemek için sadece 4 saatin kaldığını gösteriyor. Bu bağlamdaki bir diğer husussa, Instagram hikayelerinin sadece Instagram kullanıcıları tarafından görüntüleniyor olması. Bu yüzden eğer bir Instagram hesabınız yoksa, hikayeleri izleyemezsiniz.
Kaynak : https://beebom.com/instagram-stories-ar-music-video/
8
2
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
8
2
2
2
1