Dünyanın İlk Lightning Portu Uyumlu Güvenlik Anahtarı: Yubikey 5Ci

11
5
3
0
0
Yubico’nun siber hırsızlığa karşı geliştirdiği güvenlik anahtarları Yubikey ailesine Apple'ın Lightning portuna uyumlu bir yeni cihaz daha eklendi.

Yubikey’ler temel olarak kimlik avına karşı üstün bir savunma sağlayan ve hesap çalınmalarını ortadan kaldıran, USB bellek boyutlarında cihazlardır. Cihaz, mobil ya da bilgisayarların USB bağlantı noktaları üzerinden güçlü kimlik doğrulaması sağlayarak size ait şifrelerinizi koruma altına alıyor.

Kendisini destekleyen sistemlere şifresiz olarak girmeye olanak tanıyan Yubikey’ler, şimdiye kadar maalesef Lightning uyumu sağlamıyordu ancak bu taleplerin farkında olan Yubico, ilk Lightning uyumlu güvenlik anahtarı olan Yubikey 5Ci’yi satışa sunmaya başladı. Yubikey 5Ci, Hem USB-C hem de Lightning girişlerini tek bir cihaz üzerinde sunan dünyanın ilk güvenlik anahtarı olarak nitelendiriliyor. Google Authenticor ile benzer bir mantıkla çalışan Yubikey’in; Google’ın sisteminden en büyük farkı, cihazların telefona bağımlı olmaması ve kod girme zorunluluğunun bulunmaması diyebiliriz.

İdeal güvenlik anahtarı: Ubikey 5Ci

Yubikey 5Ci

Hemen hemen tüm popüler şifre yönetimi hizmetleri, Yubikey’i destekliyor ve böylece şifre girme gereği duymadan sadece anahtara dokunarak şifre girişi yapmaya olanak tanıyor. Ek bir yazılım yükleyerek işletim sistemine giriş yapma, Linux'ta disk şifrelemesini açma gibi imkânları da sağlayan Yubikey, kullanıcılarına büyük bir rahatlık sunuyor.

Konektörlerin kombinasyonu, YubiKey 5Ci'yi iOS, Android, MacOS ve Windows cihazlarıyla çalışacak bir kimlik doğrulama aracı yapacak ve bu sayede hem tüketici hem de işletmeler için ideal bir güvenlik anahtarı olacak.

YubiKey 5Ci, bugün itibariyle mağazalarda 70 dolardan (~ 400 TL) listelenmeye başladı. Henüz ülkemizde satışa sunulmayan 5Ci’nin bu fiyatına ülkemizdeki vergilendirmenin dâhil olmadığını da belirtmek isteriz.

Kaynak : https://www.zdnet.com/article/yubikey-5ci-the-worlds-first-lightning-compatible-security-key/
11
5
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
5
3
0
0