Dünyanın İlk Mobil Oyunu Nokia 3310'daki Yılan Oyunu Değilmiş

0
0
0
0
0
Dünyanın İlk Mobil Oyunu Nokia 3310'daki Yılan Oyunu Değilmiş
Birçoğumuzun aklına ilk mobil oyun efsane yılan oyunu olarak kazınmışken, aslında dünyadaki ilk mobil oyunun tetris muadili bir oyun olduğu ortaya çıktı.

Bir dönemin efsanesi olan ve günümüzde hala kalbimizdeki yerini koruyan Nokia'nın özellikle de 3310'da hepimizin vaktini yiyen ancak akıl almaz bir bağımlılık yapan yılan oyunu, birçok kişi tarafından dünyadaki ilk mobil oyun olarak biliniyordu.

Ancak bugün PhoneArena'nın yayınladığı bir haberde dünyanın ilk mobil oyununun Nokia'nın efsane yılan oyunu değil, 1994'te piyasaya çıkan Hagenuk MT-2000 isimli telefonda dahili olarak yer alan Scramble isimli oyun olduğu söylendi.

Açıkçası bu bilgi yıllar sonra ortaya çıkan bir sır olmasa ve yıllarını bu konuya veren kişiler tarafından bilinse de genel kitle -öyle ki birçok oyun geliştiricisi bile- dünyadaki ilk mobil oyun olarak Nokia'nın efsanevi yılan oyunu işaret ediyordu.

Tetris'e ilham olduğu söylenen Scramble isimli mobil oyun temel olarak piksellerin birleştirildiği bir yapboz oyunu olarak kullanıcıların karşısına çıkmış ancak telefonun da pek yaygın olmamasından ötürü adını duyuramamış. Scramble, dünyadaki ilk mobil oyun unvanın gerçek sahibi olsa da bizim kalbimiz hala Nokia telefonlardaki efsane yılan oyunundan yana.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0