Dünyanın İlk Modüler Blok Zinciri Destekli Akıllı Telefonu: BOB

20
15
9
2
0
Pundi X tarafından geliştirilen ve blok zinciri ile çalışan dünyanın ilk modüler akıllı telefonu BOB (Blok on Blok) ortaya çıktı. Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) 2019’da görücüye çıkan BOB, CES 2020 İnovasyon Ödülü’nün sahibi oldu.

XWallet isminde bir kripto para biriminin ve satın alma, satış yapma ve dijital kripto paraları kabul etmek için kullanılabilen XPOS isimli bir cihazın üreticisi olan Pundi X isimli Hint şirketi, blok zinciri temelli modüler akıllı telefonu BOB’u CES 2019’da tanıtmıştı. Daha önce XPhone ismine sahip olan BOB, kullanıcıların verileri üzerinde kesin bir kontrole sahip olabilmeleri için merkezi olmayan bir ekosistem sunuyor.

Açık kaynaklı bir işletim sistemi olan Function X OS’i içerisinde barındıran BOB, blok zinciri ekosistemini kullandığı için telefonda yapılan her şey merkezi olmayan bir ağda gerçekleştiriliyor ve bu şekilde yapılan her eylem yüksek oranda şifrelenerek daha güvenli bir hale geliyor. BOB, Function X blok zinciri sistemini destekliyor ve bunun yanı sıra geleneksel moda alınarak standart Android 9.0 Pie işletim sistemiyle de kullanılabiliyor.

Telefonun tasarımı baştan aşağı değiştirilebiliyor

BOB

BOB, modüler bir akıllı telefon olduğu için kullanıcılara ilginç bir deneyim sunuyor. Telefonun modüler olması, kullanıcıların onu istedikleri şekilde tasarlayabilmelerine ve telefonlarına benzersiz bir görünüm kazandırabilecekleri anlamına geliyor. Telefon satın alındığı zaman kutusundan bir MOD montaj kiti ile beraber geliyor ve telefona eklenebilecek parçalar şirketin internet sayfasından kolay bir şekilde elde edilebiliyor.

Gücünü Qualcomm Snapdragon 660 yonga setinden alan akıllı telefonda işlemciye destek olarak 6 GB’lik bir RAM bulunuyor. Bunun yanı sıra 128 GB depolama alanına sahip olan cihaz, 512 GB’a kadar microSD hafıza kartı desteği de sunuyor.

BOB, 4,97 inçlik FHD (1920x1080 piksel) çözünürlüğe sahip bir AMOLED ekrana sahip. Arkasında bir adet 48 MP’lik ana kameraya sahip olan cihaz aynı zamanda de bir adet 16 MP çözünürlüğünde ön kameraya sahip. 3.300 mAh kapasitesine sahip bir bataryası olan BOB, kablosuz şarjı destekliyor. Bunların yanı sıra parmak izi tarayıcısı bulunan telefon 3,5 mm’lik bir kulaklık girişi, NFC, Bluetooth ve çift nano SIM kartı girişi barındırıyor.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/meet-bob-worlds-first-modular-blockchain-powered-smartphone
20
15
9
2
0
Emoji İle Tepki Ver
20
15
9
2
0