Dünyanın İlk Robot Fotoğrafçısı Selfiebot ile Tanışın

6
1
1
0
0
Robotlar ve yapay zeka üzerinde çalışmalar arttıkça robotları farklı alanlarda görmeye devam ediyoruz. Artık bir robot fotoğrafçımız da var. Dünyanın ilk robot fotoğrafçısı olarak nitelendirilen Selfiebot, Singapur’da hizmet vermeye başladı.

Robotlar ve yapay zeka çalışmaları sayesinde, robotlar hayatımızın her alanına girmeye başladı. Robotlar, tıpkı bilim kurgu filmlerinde olduğu gibi hayatın pek çok alanında insanların yerini almaya başlamış durumdalar.

selfiebot

Bilim kurgu filmlerinin robot isyanlarına daha çok yolumuz var. Ama artık en azından bir robot fotoğrafçımız var. Singapur’da tanıtılan bir robot, dünyanın ilk robot fotoğrafçısı olarak nitelendiriliyor. Galaxy Tech Studio’larının ortaklığında geliştirilen robot fotoğrafçı Selfiebot, Singapur’da isteğe göre kiralanabiliyor. 

Robot fotoğrafçı deyince aklınıza elinde bir fotoğraf makinesi ile nasıl poz vereceğinizi söyleyen bir robot gelmesin. Selfiebot, tekerlekli bir robot üzerine yerleştirilmiş bir iPad’ta oluşuyor. Robot, bir mekanda dolaşıp, engelleri aşmak için yeterince akıllı. Ancak fotoğraf çekmek için ekranına dokunmanız gerekiyor. 

selfiebot 2

Robot fotoğrafçı tamamen yeni bir şey değil. 2017 yılına kadar Selfiebot, kalabalığa karışıp fotoğraf çekebilen bir yapay zekalı bir otomat olarak etkinliklerde görünüyordu. Yaratıcı teknoloji uzmanı Enrico Penzo, fotoğraf kabini deneyimini başka bir seviyeye taşımak için bu robotu tasarladı ve üretti. 

selfiebot fotoğraf

Robot fotoğrafçı, çekilen fotoğrafları anında basabilme veya SMS ya da e-posta yoluyla konuklara gönderebilme özelliğini barındırıyor. Selfiebot, özelleştirmeleri sayesinde animasyonlu GIF’leri ve metinleri fotoğraflarınıza eklemenizi sağlıyor. Selfiebot şu an için sadece Singapur’da kullanılabiliyor. Ancak ilerleyen dönemde başka ülkelerde de robot fotoğrafçı ile karşılaşabiliriz. 

Kaynak : https://www.asiaone.com/digital/selfiebot-worlds-first-robot-photographer-now-available-hire-singapore
6
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
1
1
0
0