Dünyanın Kendi Kendine Giden İlk Treni Seferlere Başladı

7
3
3
1
1
Dünyanın Kendi Kendine Giden İlk Treni Seferlere Başladı
Ulaşım tarihinin en köklü mesleklerinden makinistlik tarih oluyor. Otonom arabalardan sonra sıra, demir yolunun tek hakimi olan trenlere geldi. Dünyanın en fazla tren yolculuğu yapılan ülkesi Batı Avustralya’da makinistsiz ilk tren seferi gerçekleştirildi.

Çin merkezli madencilik şirketi Rio Tinto, dünyanın tam teşekküllü ilk otonom trenini kullanmaya başladı. Firmanın madencilik sektörü dışında bu faaliyetle farklı bir sektöre giriş yapması bekleniyor. Trenin hiçbir vagonda bir insan olmadan yaklaşık 100 kilometrelik yolda yük transfer etmesiyle tarihi bir adım atılmış oldu.

Rio Tinto Yönetim Kurulu Başkanı Chris Salisbury, "Gelecekteki madenleri inşa ederken uzun vadeli rekabet avantajı sağlayacak bu otonom teknolojiye liderlik etmekten mutluluk duyuyoruz. Mevcut iş gücümüzle, sektörümüzün bir parçası olacak yeni çalışma kolları hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.

Rio Tinto'nun Batı Avustralya'nın Pilbara bölgesindeki demir cevherleri için gerçekleştirilen ilk sefer, şirketin bu konudaki ilk adımı oldu. Aslında 2017 yılının başından bu yana otonom trenler kullanılıyordu fakat her ihtimale karşın makinistler görevleri başında duruyorlardı. 

Rio Tinto ise 2018 yılına kadar tamamen özerk bir tren filosuna sahip olmak istiyor. Ancak öncelikle Avustralya'nın bu konudaki yasal otoritelerinden onay alması gerekecek.

Sizce yakın gelecekte, şehir içi yolcu taşımacılığı için kullanılan metro trenleri otonom olabilirler mi? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Kaynak : http://www.sciencealert.com/first-unmanned-driverless-autonomous-train-officially-operational
7
3
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
7
3
3
1
1