Dünyaya İki Kez Gelen Bebek!

0
0
0
0
0
Tıp ve onun mucizeleri sağolsun, bir bebek iki kez dünyaya geldi.

Biliyorum, başlığı ilk okudunuz zaman sizde ''ney?!'' diye bir tepki verdiniz. Ancak durum tam olarak da bu. ABD'nin Teksas eyaletinde bulunan Lewisville kentinde Lynlee adlı bir bebek, dünyaya iki kez geldi.

Bu durum aslında bir nevi tıp mücizesi olarak da karşımıza çıkmakta. Şöyle ki; anne karnındayken omuriliğinde tümör tespit edilen Lynlee, o zaman sadece 16 haftalıktı.

Eğer bebeğin doğması beklenirse tümör o zamana kadar giderek yayılacak ve küçük bebek belki de hayata gözlerini açamadan gidecekti. Zaman ilerledikçe ise bebeğin vücudunda bulunan tümör giderek büyüyor ve kalbinin üzerinde baskı yaratır duruma geliyordu.

İşte ''tıp mucizesi'' dediğimiz olay da devreye tam olarak bu sırada girdi. Sadece 500 gram ağırlığında olan bebeği anne karnından alan doktorlar, oldukça riski olan ameliyatta neredeyse bebek kadar ağırlığı olan tümörün büyük kısmını başarı ile aldılar.

Yaklaşık 20 dakika süren ameliyatın ardından ana rahmine tekrar yerleştirilen bebek, 12 hafta sonra ise sezaryenle bir kez daha dünyaya geldi. Lynlee şu an gayet sağlıklı bir şekilde hayatına devam etmekte.

Kaynak : http://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-37758678?ocid=socialflow_facebook
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0