Dünyayı Kasıp Kavuran ‘Sapiens’ Kitabının Filmi Yapılacak

38
8
3
2
1
Yayınlandığı günden bu yana büyük tartışmalar yaratan Yuval Noah Harari’nin bilimsel çalışmalara dayandırdığı Sapiens kitabı, ünlü yönetmen Ridley Scott’un ellerinde sinema eserine dönüşecek.

Hollywood Reporter, güne flaş bir gelişmeyi aktararak başladı. Marslı, Alien, Prometheus ve Gladyatör gibi filmlerle adını tüm dünyaya duyuran ünlü yönetmen Ridley Scott, sinema tarihinin en zor sınavlarından birisini vermeye hazırlanıyor. Yönetmenin yeni projesi, son yıllarda çok fazla tartışma yaratan, insan tarihine ilişkin kesin düşünceleri törpüleyen Sapiens kitabı üzerine olacak. 

Yoval Noah Harrari tarafından yazılan İnsanlardan Tanrılara Sapiens kitabı, 2011 yılında yayınlandığı günden bu yana çok farklı grupların tepkileriyle karşılaştı. Bu kitap aynı zamanda bilimsel iletişimin de doruk noktasıydı. İnsanın kökenine dair var olan teori ve savların basitçe anlatıldığı bu eserin eşi benzeri yoktu. Hatta Barrack Obama ve Mark Zuckerberg gibi simalar, bu kitaptan övüne övüne bahsettiler. 

Uyarlamayı yapacak olan Kapadia stüdyoları 2017 yılında kitabın film yapım haklarını satın aldı. Kitap Türkçe de dahil olmak üzere 30 dile çevrildi, dünya çapında 8 milyon kopya sattı. Kim olduğumuz, nereden geldiğimiz, nereye gideceğimiz ve daha da önemlisi kökenimize, tüm yargılardan uzak bir şekilde, nasıl bakmamız gerektiğini anlatan bu eseri sinemada görmek muhteşem olacaktır. 

Eserin sinemadaki dili muhtemelen bilim-kurgu, drama, tarih ve belgesel türlerinin harmanlanmış bir versiyonu olacak.

Yeri gelmişken, insanlık kökenine dair küçük fakat çok etkili dokunuşlarla anlatım yapan, bu yıl sinemada gösterildiği tarihin üzerinden 50 yıl geçmiş bir filmi de size önerelim. 2001: Uzay Macerası filmini izlemediyseniz, eski olmasına aldırmadan izleyin, çünkü ilk insanlardan uzay medeniyeti kuran modern insana kadar kısa bir yolculuğa çıkacaksınız.

Kaynak : https://www.haaretz.com/israel-news/hollywood-to-adapt-israeli-author-s-a-brief-history-of-humankind-1.6267676
38
8
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
38
8
3
2
1