İlk Duruşmaya Gazetecilerin Alınmadığı Çiftlik Bank Davası Başladı

30
8
1
0
0
Kurucusu Mehmet Aydın ve beraberindeki 7 yöneticinin firari olduğu Çiftlik Bank davasının ilk duruşması bugün yapıldı. Gazetecilerin salona alınmadığı duruşmada tutuklu olan zanlılar dinlenecek. 18 yönetici hakkında 76 bin yıla kadar hapis cezası isteniyor.

2016 yılında Mehmet Aydın tarafından kurulan Çiftlik Bank, internet üzerinden düzenelen bir dolandırıcılık düzeni çıkmıştı. Sonrasında yaşanan olayları Türkiye'de duymayan kalmadı. Oluşumun başındaki Mehmet Aydın, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan bir suçlu oldu. Kendisiyle birlikte toplam 7 kişi hala firari durumda.  

Yapılan etkinliklerde "Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın." şeklinde övgüler dizilen ancak sonradan 'tosuncuk' lakabıyla anılan kaçak Mehmet Aydın ve ekibinin ilk duruşması bugün başladı. 

Basın mensupları, içeride yer olmadığı gerekçesiyle duruşma salonuna alınmadı. Savcılık tarafından hazırlanan iddianame ile kurucu Mehmet Aydın ve diğer 17 kişinin hakkında, farklı sebeplerden ötürü 76'şar bin yıl hapis cezası isteniyor. 48 kişi tarafından kurulan bu oluşumun, yönetim kadrosu dışında kalan 30 zanlısı için de "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" ve "suçtan elde edilen mal varlığını aklama" gibi suçlardan 5 yıldan 13 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Çiftlik Bank oluşumuna 132 bin 222 kişinin para yatırdığı, bu paranın da yaklaşık olarak 1 milyar 140 milyon TL olduğu, bu miktarın 687 milyon 838 bin TL'sinin de sisteme üye olanlara ödendiği belirtildi. Davanın ilk duruşması 6 gün sürecek.

Kaynak : https://www.bbc.com/turkce/live/haberler-turkiye-48218819
30
8
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
30
8
1
0
0