Düşük Faizli Taşıt Kredisi Kampanyasına 2 Marka Daha Katıldı

6
4
1
1
0
Kamu bankaları tarafından başlatılan ve uygun faiz oranlarıyla taşıt kredisi verilen kampanyanın kapsamına, iki firma daha eklenmiş oldu. Böylelikle tüketiciler, toplamda 12 farklı markanın araçlarında, bu kampanyadan faydalanabilecekler.

Türkiye'deki kamu bankaları geçtiğimiz günlerde bir iş birliği yaparak, yakın zamanda sıfır araç satın almak isteyen tüketiciler için bir kampanya başlattılar. Başlatılan kampanya kapsamında tüketicilere, günümüz Türkiye koşullarında fazlasıyla uygun olan faiz oranlarıyla taşıt kredisi verilecek. Bu sayede bankalar, otomobil sektörüne yeniden bir hareket kazandırmayı amaçlıyorlar.

Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halbank'ın başlattığı bu kampanya; binek otomobiller için 50 bin TL ile 120 bin TL arasındaki krediyi 0.49 ila 0.69 arasında değişen faiz oranlarıyla, ticari araçlar içinse 72 bin TL ile 500 bin TL arasındaki krediyi, yine 0.49 ila 0.69 arasında değişen faiz oranıyla sunacak. Kampanya ilk duyurulduğunda, birkaç otomobil markasıyla sınırlıydı. Ancak kısa bir süre içerisinde bu kampanyaya dahil olan markalar çoğalmaya başladı.

Taşıt Kredisi

Bankalar, bu kampanyayı ilk duyurdukları zaman binek otomobiller için sadece Honda, Renault Mais, Hyundai ve Fiat markalarını, ticari araçlarda ise Fiat, Ford, Temsa, Karsan ve Isuzu markalarını tercih edebiliyorlardı. Ancak geçtiğimiz günlerde bu kampanyaya Otokar ve BMC markaları da dahil olmuştu. Şimdi ise, iki otomobil markası daha kampanya kapsamına alındı.

Yapılan açıklamalara göre Toyota ve Mercedes de bu kampanyaya dahil oldu. Ancak Mercedes, sadece ticari araçlarında bu kampanyada yer alıyor. Mercedes'in binek otomobillerinde bu kredi oranları geçerli değil.

Buna göre bu kampanya kapsamına dahil olan otomobil firmaları;

  • Binek otomobiller için: Honda, Renault Mais, Hyundai, Fiat ve Toyota
  • Ticari araçlar için: Fiat, Ford, Temsa, Karsan, Isuzu, BMC, Otokar ve Mercedes

olmuş oldu.

Kredi ve faiz oranları ise şöyle olacak

Sıfır binek otomobiller için 50 bin TL ile 120 bin TL arasında, 0.49 - 0.69 faiz oranıyla kredi. Vade seçeneği ise 18 - 36 ay olarak belirlenmiş durumda.

Sıfır ticari araçlar için 72 bin TL ile 500 bin TL arasında, 0.49 - 0.69 faiz oranlarıyla kredi. Vade seçeneği, 36 - 60 ay olarak belirlenmiş durumda.

Kamu bankaları tarafından başlatılan bu kampanya, dün itibarıyla hayatımıza girdi. Kampanyadan yararlanılabilecek son gün ise 31 Aralık 2019.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/kamu-bankalarinin-tasit-kredisi-kampanyasina-mercedes-ve-toyota-da-katildi-41342044
6
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
6
4
1
1
0