Düşük Fiyatlı Android Telefonların Kötü Amaçlı Yazılımlar Yüklenerek Satıldığı Ortaya Çıktı

26
2
1
1
1
Düşük fiyatlarıyla alıcıların dikkatini çeken pek çok Android telefonun, kullanıcıları dolandıran kötü amaçlı yazılımlar yüklü halde satışa sunulduğu ortaya çıktı.

Teknolojiyi hem satın alırken hem de kullanırken bilinçli tüketici olabilmek çok önemli. Tüm bilgilerimiz artık gözle göremediğimiz bir bulutun içerisinde ve bu da dikkatli hareket etmememiz halinde pek çok sorunla karşılaşabileceğimiz anlamına geliyor. Ancak ne yazık ki açık yakalamayı başaran bazı dolandırıcılar, insanları ruhları bile duymadan dolandırmanın bir yolunu daha bulmuş.

Çevrimiçi sahtekarlıklar ve güvenlik konularında çalışmalar gerçekleştiren Upstream'den gelen verilere göre Brezilya, Mısır, Myanmar ve Güney Afrika gibi ülkelerin pazarlarında satılan bazı android cihazlar, kötü yazılımlar yüklenerek piyasaya sunuluyor. Özellikle düşük fiyatlı cihazlarda gerçekleştirilen bu dolandırıcılık, yapılan açıklamaya göre büyük oranda ilk kez internet ve akıllı telefon kullanan insanları hedef alıyor.

Kullanıcıların telefonları üzerinden ödeme bilgileri de dahil pek çok veriye ulaşan dolandırıcılar, bu bilgiler ile kullanıcıların haberi bile olmadan pek çok harcama yapabiliyor ve ne yazık ki kullanıcının da bunu öğrenmesi o kadar kolay olmuyor. Yalnızca Brezilya'dan elde edilen rakamlar ise durumun ciddiyetini ortaya koymaya yetiyor.

Brezilya'da bir ay içerisinde 1.3 milyondan fazla hileli satın alma işlemi gerçekleştirilmiş ve bu işlemlerin yöntem olarak kötü amaçlı yazılımları kullandığı tespit edilmiş durumda. Diğer ülkeler de işin içine dahil edildiğinde, rakamlar hayli yükseliyor ancak Upstream, bu durumun bazı basit önlemlerle engellenebileceğini söylüyor. Yine de cihaz alırken dikkatli davranmak, kişisel olarak atılacak ilk adım olarak öneriliyor.

 Xiaomi, Micromax, Intex, Panasonic ve Sony gibi pek çok markanın cihazlarında gözlemlenen durumu önceden kestirmenin ise ne yazık ki net bir yöntemi yok. Tüm markalarda yaşanması olası olan bu sorunun daha fazla tekrarlanmaması için şirketlerin de bazı önlemler alması bekleniyor.

Kaynak : https://bgr.com/2018/07/09/cheap-android-phones-sold-preloaded-malware-emerging-markets/
26
2
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
26
2
1
1
1