Düşük Işıkta Daha İyi Fotoğraf Çekmenizi Sağlayacak 5 Taktik

49
16
6
5
5
Akıllı telefonlar ile düşük ışıkta fotoğraf çekmek oldukça zor. Görüntüler ya istediğimizden daha karanlık ya da daha flu oluyor. Akıllı telefon üreticileri düşük ışıklı ortamlarda yapılacak çekimler için enstantane hızını yükseltme gibi çözümler üretmeye devam ediyor. İşte düşük ışıkta düzgün fotoğraflar için önemli taktikler...

Cep telefonlarına kamera eklendiğinden beri istenilen anda fotoğraf çekmek hepimiz için mümkün hale geldi. Ancak ışığın az olduğu anlarda çekmek istediğimiz fotoğraflar hemen hemen hepimizi hayal kırıklığına uğratıyor. Akıllı telefonlarımızın otomatik modu, gece gibi ışığın az olduğu zamanlarda düzgün fotoğraf almamıza izin vermiyor.

İşte ışığın az olduğu anlarda düzgün fotoğraflar çekmek için çözümleri sizlere sunuyoruz:

Gece Modunu kullanın

karanlık fotoğraf

Akıllı telefon üreticileri gece modu kullanımlarını başka şekilde isimlendiriyor. Samsung bu moda Bright Night derken, Huawei’de bu modun adı Night Mode, Google ise Night Sight olarak isimlendiriyor. Gece modları, genel olarak HDR fotoğrafların çekimine benzer şekilde çalışıyor. Telefonlar, farklı pozlama seviyeleri altında bir dizi görüntü alarar bu görüntüleri birleştirip gelişmiş bir görüntü orataya çıkarmaya çalışıyor. 

Yapay Işık Alternatifini Değerlendirin

karanlık fotoğraf 2

Akıllı telefonların hepsinde dahili flaş bulunuyor. Ancak dahili flaş, fotoğraflarda sert vurgular yaratırken, fotoğrafın ayrıntılarının kaybolmasını sağlıyor. Flaşların alternatifi olarak yapay ışık kaynakları kullanabilirsiniz. Taşınabilir LED paneller, yapay ışık kaynağı ihtiyacınızı giderebilir. Dış ışık kaynakları ile ışığın daha yumuşak şekilde kullanılmasını sağlayabilirsiniz. 

Manuel Mod Seçeneklerini Deneyin

karanlık fotoğraf 3

Akıllı telefon kameralı genellikle otomatik modda çekimler yapmak için kullanılıyor. Ancak profesyonel makinelerde olduğu gibi akıllı telefonlarda da manuel mod kullanılarak kameranın farklı özellikleri değiştirilip düşük ışıkta düzgün fotoğraflar elde edilebilir. 

Manuel mod genelde size üç ana ayar sunar. Manuel mod ile diyafram, ISO ve enstantane ayarlarını değiştirebilirsiniz. Manuel modun detaylarını öğrenmek daha ideal fotoğraf çekmenizi sağlayacaktır.

Fotoğrafları Mümkünse RAW Olarak Çekin

karanlık fotoğraf 4

Son yıllarda piyasaya sürülen akıllı telefonlar, RAW görüntü dosyalarına erişilmesini sağlıyor. RAW görüntü formatı, sıkıştırılmamış, düzenlememiş ham görüntüler olarak bilinir. RAW dosya tipinde, telefonunuz fotoğrafta bulunan bütün verileri tutar ve daha büyük bir dosya haline getirir. RAW dosyalarla gölgelerde kalan daha fazla ayrıntıyı ortaya çıkarılmasını sağlayabilirsiniz.

Fotoğrafları Düzenleyin

karanlık fotoğraf 5

Bir görüntüyü yakalamak, fotoğraf işinin sadece ilk kısmıdır. Fotoğraf düzenleme uygulamaları ile yakaladığınız görüntüleri daha iyi görünmesini sağlayabilirsiniz.  Fotoğraf düzenleme uygulamaları aracılığıyla pozlamayı, aydınlatmayı ve görüntünün parlaklığı gibi seçenekleri değiştirebilirsiniz. Düşük ışık altında çekilmiş fotoğraflarda parlaklığı ve açık tonları artırarak daha düzgün fotoğraflar elde edebilirsiniz. Beyaz dengesi ayarlarını da değiştirebilirsiniz. Bir diğer yöntem ise ISO ayarlarının değiştirilmesidir. Düşük ışıkta yüksek ISO ayarları kullanmak size ayrıntıları seçilebilir fotoğraflar sunabilir. 

Kaynak : https://www.androidauthority.com/low-light-photography-tips-1023733/
49
16
6
5
5
Emoji İle Tepki Ver
49
16
6
5
5