DxOMark'a Göre Düşük Işıkta Lütfi'yi Bile Memnun Edecek 12 Telefon

139
13
4
3
2
Düşük ışıkta çekim performansı günümüzde çıkan telefonlarda en çok dikkat edilen konulardan biri haline geldi. Peki hangi telefonun daha iyi çektiğini nereden bileceğiz? DxOMark, puanlama sistemine bir yenilik getirdi ve düşük ışıkta çekim performansına özel puanlama sistemi kurdu.

Bir telefonun kamera performansını öğrenmek için başvurduğumuz ilk durak muhtemelen sunduğu tutarlı veriler sayesinde DxOMark’tır. Puanlamalarına güvendiğimiz DxOMark, telefon puanlamaları için iki yeni klasman getirdi: düşük ışıkta çekim modu için ‘Night’ ve ultra geniş açı performansını ölçmek için ‘Wide’. Bu değerlendirmeler kapsamında kamerası en iyi telefonlar hakkında ayrıntıları bilgileri kullanıcılarla paylaştı. 

Telefonlarda bulunan ultra geniş açı modunun performansına verilen ‘Wide’ puanı, günümüzde her telefonda bu modun yaygınlaşmasından dolayı bir gereklilik haline gelmişti. Düşük ışık performansına verilen ‘Night’ puanı ise telefonların bilgisayar destekli düşük ışıkta fotoğraflama yeteneğine sahip olmasıyla bir şart olmuştu.

kamerası en iyi telefonlar

DxOMark, telefonların sahip olduğu kameranın düşük ışıktaki performansını test etmek için aynı fotoğrafı birkaç şeyi değiştirerek çekiyor. Mesela bir mimari yapının fotoğrafını flaşı otomatik moda alarak, kapatarak ve açarak çekiyor. Ayrıca telefonlardaki gece modunu da aynı şekilde hem kapayarak hem de açarak fotoğraf çekiyor. Daha sonra çekilen fotoğrafların bildiğimiz etmenlere yansıyan kalitesini analiz ediyor. Yani puanlama; pozlama, renk, doku, noise (gürültü) ve otofokus özelliklerinin analiz edilmesiyle yapılıyor.

DxOMark’ın yeni getirdiği ‘Night’ puanlaması, ‘Flash’ puanlamasının yerini alacak. Bu puanlama, telefonun kamera puanlamasıyla birlikte genel puanlamasını da etkileyebilecek ve bu şekilde kamerası en iyi telefonlar hakkında daha net bir sonuca varılmış olacak. Yeni puanlama sisteminden sonra liderliği çeken telefonlar ise aşağıdaki şekilde.

Kamerası en iyi telefonlar

  • Huawei P30 Pro (59 puan)
  • Samsung Galaxy Note10+ 5G (59 puan)
  • Samsung Galaxy S10 5G (59 puan)
  • Honor 20 Pro (53 puan)
  • Huawei Mate 20 Pro (53 puan)
  • Google Pixel 3 (49 puan)
  • Xiaomi Mi 9 (48 puan)
  • LG G8 (44 puan)
  • Lenovo Z6 Pro (42 puan)
  • Apple iPhone XS Max (37 puan)
  • Sony Xperia 1 (34 puan)
  • Nokia 9 PureView (31 puan)

Huawei P30 Pro’nun düşük ışıktaki performansını göz önüne aldığımızda kamerası en iyi telefonlar listesinde lider konumunda olması Samsung Galaxy Note 10+ 5G ve S10 5G ile paylaşması oldukça doğal. Telefonun bize sunduğu 409600 ISO değeri bir yanda kalsın, bu telefonla Samanyolu’nu bile çekenler var.

Geçtiğimiz hafta tanıtılan iPhone 11 Pro da hem geniş açılı kameraya hem de gece moduna sahip bir telefon. Dolayısıyla yeni iPhone’un DxOMark puanını merakla bekliyor olacağız. Tabii ki, puan açıklanır açıklanmaz biz de sizlerle paylaşacağız.

Kaynak : https://petapixel.com/2019/09/18/these-are-the-best-phones-for-night-photos-dxomark/
139
13
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
139
13
4
3
2