DxOMark, Artık Telefonların Ses Performanslarını da Puanlayacak

22
2
2
2
0
Bir telefon alırken her ne kadar kamera en önemli faktörlerden biri olsa da, telefonun sesi nasıl verdiği ve aldığı da bir o kadar önemli bir faktör. İşte bu yüzden DxOMark, artık telefonların ses performanslarını da ölçecek ve puanlayacak.

Özellikle bir telefonun kamerası hakkında genel bir bilgiye sahip olmak ve başka telefonlarla karşılaştırmak istediğimizde ilk durağımız olan DxOMark, yeni bir ölçü sistemi getiriyor. Site, artık telefonların ses kayıt ve oynatma performanslarını da değerlendirecek.

DxOMark’ın bu testi gerçekleştirdiği ilk telefonlar beş markanın ürettiği yedi farklı telefonu içeriyor. Test edilen telefonların ses kayıt ve oynatma performansında lider konumuna oturan telefon Huawei Mate 20 X olurken iPhone XS Max ve iPhone 11 Pro Max listenin devamında kendine yer buldu.

dxomark ses performansı

DxOMark, bu testleri gerçekleştirebilmek için özel bir yankısız kutu tasarladı. Bu oda, telefonların ses verme ve kayıt etme performanslarını test edebilmek için etraftaki tüm diğer sesleri emiyor. Bu kutunun tasarımını dünyanın en sessiz odasıyla karşılaştırabilirsiniz, çevre seslerini en aza indirmek ve yalnızca test edilen sese odaklanabilmek için hemen hemen aynı tasarıma sahip.

Sitenin bünyesinde çalışan mühendisler selfie, sokak ortamı, konser ya da toplantı ortamlarında video kaydetmek gibi farklı senaryoları test ettiler. Test edilen tüm senaryoların kendine ayrı zorlukları bulunuyor. Mesela bir toplantı esnasında telefon her bir kişinin sesini tanıyabileceğiniz ve ayırt edebileceğiniz şekilde kayıt yapmalı.

dxomark

Telefonların ses oynatma performanslarını test etmek için ise ayrı bir dinleme odası kuruldu. Bu testler şu anda yalnızca telefonun hoparlörlerinden gelen sesin performansını ölçüyor. Aynı kayıt testlerinde olduğu gibi bu testlerde de oyun oynamak ve müzik dinlemek gibi farklı senaryolar test ediliyor.

Kaynak : https://thenextweb.com/plugged/2019/10/10/dxomark-launches-audio-ranking-to-test-recording-and-playback-quality-of-phones/
22
2
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
22
2
2
2
0