DxOMark, Yapay Zeka Destekli Kameraların İstenilen Düzeye Yaklaştığını Açıkladı

12
2
1
1
0
Bağımsız bir şekilde kameraları değerlendiren DxOMark sitesinin genel başkan yardımcısı Nicolas Touchard'a göre, yapay zeka destekli kameralar doğru yolda ilerliyor.

Son zamanlarda amiral gemilerinde sıkça gördüğümüz yapay zeka destekli kameralar, kullanıcıların beğenisini kazanmayı başarmış. Kameralar ve cep telefonu kameralarını tarafsız bir şekilde değerlendiren DxOMark sitesi de yapay zekalı kameralar konusundaki gelişmeleri memnuniyetle takip ettiklerini belirtti.

Genel başkan yardımcısı Nicolas Touchard'a göre yapay zeka destekli fotoğrafçılık, hem mobil hem de başka bir şekilde hala sadece bir pazarlama sloganı olarak kullanılıyor. Touchard, gerçek yapay zeka görüntüleme teknolojisine henüz ulaşılamasa da bu yönde sağlam yatırımların olduğunu ifade etti.

Touchard yaptığı açıklamada, yakın gelecekte fotoğraf makinesi yazılımının ışık koşullarına bağlı olarak çekim parametrelerini yapay zeka yardımıyla düzenleyeceğine inandığını belirtti. Bu konuda atılım bekleyen Touchard, Kaliforniya ve Çin menşeili şirketlerin bu alanda büyük yatırımlarının olduğunu belirtti.

Kaynak : https://www.androidheadlines.com/2018/06/ai-powered-photography-is-getting-there-dxomark.html
12
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
2
1
1
0