Dyn DDoS Saldırısında Kullanılan Kameralar Toplatılıyor

0
0
0
0
0
Geçen hafta gerçekleşen ve Twitter gibi ünlü servislerin kapanmasına neden olan siber saldırının arkasından milyonlarca küçük elektronik alet çıktı. Şimdi ise bu elektronik aletlerin üreticisi ürünlerini toplamaya başlıyor.

Geçtiğimiz hafta Dyn şirketinin DNS sunucularına gerçekleşen DDoS saldırısı yüzünden Twitter gibi büyük sayfalar kullanım dışı kalmış, büyük maddi zararlar meydana gelmişti. Eğer kaçırdıysanız haberimize buradan ulaşabilirsiniz.


Saldırıda kullanılan zayıf güvenlikli milyonlarca IoT, yani Nesnelerin İnterneti aracının büyük kısmını oluşturan Çinli elektronik üreticisi Hangzhou Xiongmai şirketi, kendi elektroniklerinin yer aldığı cihazları geri çağırdı. Bu cihazların çoğunluğunu oluşturan Web kameraları, kullanıcıların kendi ağlarına bağlıydı.

BBC ropörtajında konuşan şirket yetkilileri, sadece kendi cihazlarının değil sayısız üreticinin cihazlarının kullanıldığını belirtti. Ayrıca bu kameraların hackerlar tarafından kolayca kullanılmasının bir diğer nedeni ise sahiplerinin kameranın ilk gelen şifresini değiştirmemeleri olarak belirtildi.

Kaynak : https://techcrunch.com/2016/10/24/webcams-involved-in-dyn-ddos-attack-recalled/?sr_share=facebook
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0