e-Devlet Sistemi 10:00’dan Beri Çökmüş Durumda, Üniversite Kayıtları Yapılamıyor!

3
1
0
0
0
YGS ve LYS maratonunun ardından birçok üniversiteyi kazanan binlerce öğrenci üniversite kayıtlarını yapamıyor!

Üniversite hayalleriyle bir yılını YGS ve LYS için deyim yerindeyse harcayıp iyi kötü bir yerleri kazanan binlerce genç geçtiğimiz günlerce tercih sonrasında kazandıkları üniversitelerin sevinciyle bugün e-Devlet üzerinden kayıt yaptırmak isterken moralleri bozuldu. Çünkü saat sabah 10’dan bu saate kadar e-Devlet sistemine giriş dahi yapılamıyor.

Tahminen yoğunluktan kaynaklı (hani şu ÖSYM sitesinde de genellikle olan) oluşan bu sisteme erişememe durumu aslına bakarsanız gerçekten çok ciddi bir sorun. Çünkü her ne kadar binlerce üniversiteli olup kayıt yapmak isteyen öğrenci sisteme erişemezken Türkiye genelinde milyonlarca kişi de e-Devlet’e erişemediği için acil bir belge gereksinimi olsa bile bunu karşılayamıyor.

Hatta gelen bilgilere göre PTT’den kayıt için e-Devlet şifresi almak isteyen öğrenciler dahi PTT’nin de e-Devlet sistemine erişememesi yüzünden kayıt için şifre alamıyorlar. Açık konuşmak gerekirse e-Devlet sistemi aslen çok sevdiğim ve teknoloji çağında olması gereken bir sistem iken hatta Turkcell CEO’su Sayın Kaan Terzioğlu’nun "Yarın uzaylılar bu ülkeyi işgal etse bu ülke onun da üstesinden gelir. Hiçbir şeyden korkmuyoruz. Özellikle siber saldırılara yönelik olarak da Türkiye'deki önemli alt yapıların bir tanesini biz işletiyoruz. Bunun da bilincindeyiz. Buradaki kapasitemiz dünyadaki en yüksek kapasitelerden bir tanesi" şeklindeki açıklamasına rağmen bir siber saldırı olmamasına rağmen koca Türkiye.gov.tr adlı ülkenin ana sitesinin gitmesi de ironik olduğunun altını çizmek gerekiyor.

Tabiki yoğunluktan dolayı sistemlerde ufak tefek aksaklıklar olacaktır, ancak sistemin koca gün düzelmemiş olması da maalesef üzücü. Tahminlerime göre akşam saatlerinde biraz yoğunluğun hafiflemesiyle beraber sıkıntı düzelecektir. Bakalım bu konu ile alakalı herhangi bir açıklama gelecek mi. (Eğer bir ara gelirse, kaydınızı buradan yapabilirsiniz)

3
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
1
0
0
0