Son Dakika: E-Ticaret Siteleri İçin 'Güven Damgası' Zorunluluğu Geliyor

17
6
5
0
0
İnternetten yapılan alışverişlerde yaşanan güven sorununun çözülmesi ve alışveriş yapılan sitenin güvenilir bir yer olduğunun tespiti için zorunlu güven damgası uygulamasına geçiliyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, yeni dönemde elektronik ticaret yapan veya satıcılara aracılık eden sitelere güven damgası verecek. Yakın zamanda zorunlu hale gelecek olan bu uygulamaya başvurular, şimdiden başlamış durumda.

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Gümrük Bakanlığı tarafından e-ticaret sitelerine güven damgası verilmesi konusundaki tebliğ geldiğini belirterek konuyla ilgili şunları söyledi:

"En önemli sorunların başında güven eksikliği geliyor. Bunun için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’mızla e-ticaret sitelerine güven damgası verilmesi konusunda yaptığımız çalışmanın sonucu tebliğ olarak yayınlandı. Önümüzdeki günlerde, 1 aya kadar bakanlığımızdan aldığımız yetkiyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak güven damgası vermeye başlayacağız.”

1 ay içerisinde 'güven damgası' sahibi olabilmek için firmalardan başvuru almaya başlayacaklarını belirten Büyüksimitçi, internetten alışveriş yapan kesimin 'Güvenlidir' ibaresini gördükten sonra gönül rahatlığı ile alışveriş yapabileceklerini belirtti. ’Güven damgası’ almak isteyen e-ticaret firmalarının sahipleri, başvurularını GDS (Güven Damgası Sağlayıcıları) üzerinden gerçekleştirecek.

17
6
5
0
0
Emoji İle Tepki Ver
17
6
5
0
0