E3 2018 Etkinliğinde Gözükmeyerek Büyük Hayal Kırıklığı Yaratan Oyunlar

19
9
5
5
1
E3 2018 Etkinliği, başladığı günden beri zengin içerikleri ve heyecan verici deneyimleri ile birlikte meraklılarının hiç unutamayacağı günlere sahne oluyor. Bu etkinlik ile birlikte birçok yeni maceranın başlangıcına tanık olduk. Fakat beklenen bazı oyunlar ise muallakta.

E3 2018 Etkinliği, birçok konuda merak edilen soruları yanıtlamasının yanı sıra yeni soruların doğmasına da aracılık ediyor. Çünkü etkinlik kapsamında tanıtılması veya hakkında bilgi verilmesi beklenen bazı oyunlar için hiçbir hareketlilik yaşanmadı. Hâl böyle olunca oyunseverlerin uzun süredir yolunu gözledikleri kimi oyunlar yine arafta kaldı. İşte en çok merakla beklenen oyunlardan bazıları.

Age of Empires 4

Dünyanın en çok oynanan strateji oyunları arasında gelen Age of Empires, serinin devamını dördüncü sürümü ile devam ettirebilir. Tarihi savaşların konu edindiği ve çetin mücadelelere sahne olması beklenen Age of Empires 4, büyük ihtimalle kulaklardan silinmeyen “Wolololo!” nidaları ile kaldığı yerden son sürat yol alacak.

Borderlands 3

Gearbox’tan Randy Pitchford, Borderlans’ın geçmiş ile geleceği hakkında iyi bir bağlantı kurduğunu söyledi. Borderlands 3’te yeni bir şey duymanın zamanı da zaten gelmişti. Bilhassa daha yeni ve güçlü silahları bekleyen oyuncular bu habere odaklanmışken, beklentiler daha çok The Division 2 ile karşılanıyor ve iki oyun arasında aynı çizgiyi takip eden gelişmeler yaşanabilir. Bakalım efsane oyun, seriyi üçleyebilecek mi?

Bir Star Wars Oyunu (Battlefront 2 Değil)

Respawn’lı Vince Zampella’nın ağzından yeni Star Wars oyunu Jedi Fallen Order ile ilgili bazı ufak yorumlar yapılsa da bununla ilgili herhangi bir video görüntüsü olmadan inanmak pek mümkün değil. Geçen yıl Battlefront 2’nin ve piyasalarda yaşadığı hayal kırıklığının ardından, EA’nin bu yıl Star Wars projesinden tamamıyla vazgeçip vazgeçmediği merak konusuydu. Bu sene bir Battlefront 2 videosu çıkması bekleniyordu, ancak bu haberin Twitter üzerinden verilmesi çok daha muhtemel. Neler olacağını bekleyip göreceğiz.

Titanfall 3

Titanfall 2’nin çıkmasının ardından oldukça uzun bir süre geçti fakat EA’nin Respawn şirketini satın aldığını açıklamasından sonra duyurduğu Titanfall 3, kısmen kesinlik kazanmak üzere. Şirketin böyle yaparak Battlefiled oyunun düşüşünün önüne geçmeye çalıştığı düşünülüyor. 2016 yılında Star Wars üzerinde çalışmaya başlayan Respawn ile birlikte şu anda Electronic Arts iki oyun üzerinde de çalışmalarını devam ettiriyor. Fakat bir ihtimale göre Titanfall 3’ün tanıtılması 2020 yılının bahar ve yaz aylarına kadar sarkabilir.

Final Fantasy VII Remake

Geniş bir hayran kitlesine sahip olan fakat istediği ilerlemeyi bir türlü yakalayamayan Final Fantasy VII Remake sürümü, üç yıl önce ilan edilmesine rağmen halen ortaya çıkmış değil. Geliştiricilerinin de değiştirildiği Final Fantasy VII'nin yeniden yapımı hala zor görünse de 2019-2020 yıllarında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Nitekim 1997 yılında ortaya çıkan ilk oyunun üzerinden yaklaşık 21 sene geçmiş durumda.

The Avengers Game

Marvel’in gişede rekorlara koşan filmi Avengers’ın video oyunu, Crystal Dynamics tarafından geliştirilecek. Oyun içerisinde yine birbirine düşman olan bazı baş karakterlerin yapacağı çetin savaşlara tanık olacağız. Tabi bu tür çok fazla gelişmiş güçlere sahip karakterlerin yer aldığı bir oyunu yapmak bir hayli zor olacaktır.

Rocksteady Studios’ın Üzerinde Çalıştığı Yeni Bir Oyun

Hazır süper kahramanlardan söz etmişken, Londra merkezli Arkham Stüdyosu’ndan da oyun piyasasına dair yeni haberler gelmeyeli yaklaşık bir yıl geçti. Rocksteady’nin son projesi aslında 2016 yılının sonlarında ortaya çıkan Arkham VR’dı. Kimilerine göre gelecek oyun yine bir VR’lı Superman oyunu olacak fakat henüz net bir şey söylemek zor.

Fable

Bu yılın başlarında kaynağı Forza Horizon Stüdyo’su olan bazı haberler ortaya çıktı. Yeni açık dünya oyunu üzerinde çalışıldığı fakat işin henüz başlarında olduğu belirtilen haberden sonra farklı gelişmeler de yaşandı. Orijinal olarak Lionhead Studio tarafından oluşturulan Fable serisi, Xbox’tan Phil Spencer’ın şirketi satın aldıklarını açıklamasından sonra yeni oyunun yapımına dair meraklar iyice arttı. Tabi bu satın alım oyunun mevcut haliyle devam edeceğini değil, uzmanları ile açık dünya üzerinden projenin yeniden yaratılacağı hakkında fikirler de uyandırıyor. Microsoft’un daha önce oyunları erken açıklamasından dolayı bazı problemler yaşaması nedeniyle, duyuru yapmadan evvel sabırlı davranması mantıklı görünüyor.

System Shock 3

Otherside Entertainment tarafından 2015’ten beri geliştirilen oyunun ileri bir tarihte açıklanacağını tahmin ediyoruz. Fakat şirket şu anda Underworld Ascendant üzerinde de çalışmalar yapıyor. Şimdilik aşağıdaki teaser ile avunmamız gerekebilir ya da biraz daha Prey oynamaya devam edeceğiz.

Spliter Cell

Ghost Recon Wildlands’da ki Sam Fisher görüntüsünden sonra, Splinter Cell’in geri dönüşü için hazırlık yapıldığına ikna olmak mümkün. Özellikle Rage 2 ve Just Couse 4’ün tanıtım etkinliğinden önce sızdırılmasının ardından, Ubisoft’ın konferans içeriği daha tahmin edilebilir oldu. Zira hatırlayacağınız üzere Assassin's Creed Odyssey oyunu henüz tanıtılmadan evvel iki kez sızdırılmıştı.

Skate 4

EA Play Konferansı’nda yapılan şaka, bu yıl yeni bir Skate oyununun tanıtılmamasıydı. Skate 4 asla PC platformuna gelmedi. Fakat bu hiç gelmeyeceği anlamı taşımıyor. 

Kaynak : https://www.pcgamer.com/the-no-show-pc-games-of-e3-2018/
19
9
5
5
1
Emoji İle Tepki Ver
19
9
5
5
1