Efsane Bilgi Haritası: Hangi Ülkeler, Hangi Özellikleriyle Biliniyorlar?

1
0
0
0
0
Informationisbeautiful.com isimli site, Guiness Rekorlar Kitabı'ndan Dünya bankası verilerine dek yaptığı araştırma sonucunda bir harita çıkardı. Bu, yeme-içme, internet v.b. alışkanlıklarda hangi milletlerin nasıl davrandığını ortaya koyuyor.

Informationisbeautiful.com sitesinden David McCandless; Guiness rekorlar kitabından Dünya Bankası’nın arşivine dek birçok güvenilir kaynağı kullanarak derlediği bilgilerle ülkeler hakkında bir harita oluşturdu. Sonuçlar gerçekten de efsane, yani hiç tahmin edilebilecek gibi değil. Örneğin; ABD spam mailler konusunda dünya birincisi, Güney Afrika’da ölüm oranları tavan yapmış durumda ve Pakistan en çok gay pornosu izlenen ülke!

Silikon Vadisi sizce dünyanın en hızlı internetine sahiptir değil mi? Cevap: Hayır! Çünkü dünyadaki en hızlı internet Litvanya’da. Kanada ise Facebook erişimi için en çok Wi-Fi kullanan ülke. Özür diliyoruz, malesef Japonya değil! Araştırmaya göre Rusların güvenlik kamerası kullanımıyla boy ölçüşecek yok. Güzel ülkemiz Türkiye ise Twitter yasaklıları listesinde en üst sıralarda.

Fransız şarabı tüm dünya tarafından en kaliteli şaraplardan biri kabul edilse de, Fransızlar en çok viski tüketiyor. Ayrıca en büyük pizza yiyicisi ulus ne İtalyanlar ne de ABD’liler. Norveçliler, pizzayı en çok gömen milletler. Japonya, dünyanın en çok Michelin yıldızlı restoranlarına sahip. Singapurlular ağır yemekleri çok tercih etmiyorlar. Dünyadaki en ağır (şişman) kadınlar ise Mısır’da.

Birkaç bilgi daha; Peru’da çok sayıda alkolik var. Toga dünyanın en mutsuz ülkesi, Honduras ise en çok çocuk ölümü olan ülke.

Kaynak : http://www.informationisbeautiful.net/
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0