Güneş Işığına Maruz Kaldığında Ölecek Olan Gencin Dramı

368
23
7
3
3
İngiltereli Alex, oldukça nadir görülen bir rahatsızlığa sahip. Kendisinin güneş ışığına alerjisi var. Kendisi, yaz ya da kış mevsim fark etmeksizin güneş ışını derisine değdiği an hayatını kaybedebilir.

"Solar urticaria" adı verilen bir tür güneş alerjisine sahip olan Alex’in rahatsızlık semptomları o kadar ağır ki, kendisi her an ölebilir. Üstelik ölüm nedeni de sadece güneş ışığına maruz kalması olabilir. 

Alex’in cildi o kadar hassas ki, güneş ışığı tenine değdiği anda yanmaya ve acı vermeye başlıyor. Bu nedenle hayatının en başından bu yana özel kıyafetler giymek zorunda olan genç, bu kıyafetler olmadan yerinden kıpırdayamıyor. BBC’nin dikkatini ailesinin ona aldığı yeni kıyafetleri üzerine çeken Alex, hastalığı sebebiyle son derece mağdur. 

Malzeme uzmanı Zoe Laughlin’in icat ettiği akıllı maskeyi kullanan Alex, maskenin saydam perdesi sayesinde etrafını görebiliyor, bu perde güneş ışığını filtreliyor. Bu güne kadar en rahat kıyafetinin bu maske olduğunu söyleyen Alex, özellikle yaz aylarında sürekli terleyerek kıyafet giymek zorunda kalmış.

Alex’in sAhip olduğu bu alerji türü, aslında güneş altına çıkınca yanan tenlerimizin çok hasas olması nedeniyle ortaya çıkan bir durum.

368
23
7
3
3
Emoji İle Tepki Ver
368
23
7
3
3