Eğitimde Reform Değişiklik: 5. Sınıfta Sadece Yabancı Dil Verilecek

0
0
0
0
0
Eğitimde Reform Değişiklik: 5. Sınıfta Sadece Yabancı Dil Verilecek
Başbakan Binali Yıldırım'ın eğitim alanında açıkladığı reform paketi kapsamında, 5. sınıftaki öğrencilere yalnızca yabancı dilde eğitim verileceği belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı eğitimdeki reform paketi kapsamında, 5. sınıf öğrencileri yıl boyunca yabancı dil eğitimi alacaklar.

Buna göre 4+4+4 eğitim sisteminde öğrenciler, 5. sınıfa geldiklerinde yalnızca yabancı dil eğitim alacaklar. MEB, 2.5 yıldır üzerinde çalıştığı yabancı dil projesini hayata geçirerek okullardaki yabancı dil eğitiminin kalitesini arttırmayı hedefliyor. 5. sınıf öğrencileri, yıl boyunca Türkçe-İngilizce, Türkçe-Fransızca, Türkçe-Almanca ve Türkçe-Arapça ders kombinasyonlarından bir tanesine tabii tutulacak.

5. sınıfta alınması gereken dersler ise 4. ve 6. sınıf derslerine aktarılacak. Her yıl yalnızca 500 yabancı dil öğretmeni atayan MEB, yeni eğitim reform paketi ile bu sayıyı çok daha yukarıya taşıyacak. İngilizcenin yanı sıra Almanca, Fransızca ve Arapça gibi dillerde de öğretmen kontenjanları arttırılacak.

Her sınıf mevcudunu 30 öğrenci olacak şekilde planlayan MEB, okul giriş-çıkış saatlerini ise 09.00 ve 16.00 olarak belirledi. Yapılacak yeni müfredat çalışmalarıyla ders sayısı azaltılacak fakat ders yoğunluğu arttırılacak.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0