Ekrana Bakmadığınızda Ekranı Durduran Uygulama: FacePause

18
6
6
4
1
Ekran zaman aşımı durumu telefon kullanıcılarının en can alıcı noktalarından biri olabiliyor. Ayarlanabilir olan bu olay bazen çok kısa bazen de çok uzun olabiliyor. Bunu bir sorun haline getiren tüm kullanıcılara ilaç gibi gelecek uygulama ise FacePause.

Telefonlarımızı kullanırken en sinir bozucu noktalardan birisi de ekran zaman aşımı olabiliyor. Bazen kullanırken bile dokunmadığınızda kapanabilen ekran insanın sinirini bir hayli bozabiliyor. Bunu engellemek için ise FacePause yardımınıza koşuyor.

FacePause, eğer telefonun önünde herhangi bir yüz algılamazsa ekranın çalışmasını durduruyor. Ekran durduktan sonra, saydamlığı ayarlanabilen mavi bir renk ekrana geliyor. Bu durum video izlerken veya oyun oynarken işe yarayabilir ancak çevrimiçi oyunlarda pek de işe yaradığı söylenemez.

Uygulamanın yüz tanıma sistemi algoritmalarını kullanmadığını ve dolayısıyla kimin baktığını kaydetmediğini söylemekte fayda var. Uygulamanın tek yaptığı, telefonun karşısında bir yüz farkedemediği sürece ekranı durdurması, bunun siz veya başkası olması hiç fark etmiyor.

FacePause ile ilgili en büyük şüphe ise uygulamanın bataryayı çok çabuk emebilmesi. Bunu engellemek için FacePause, güç tasarrufu modunu da içerisinde barındırıyor. Bu mod, ekranı kilitlediğinizde ön kameranın sensörlerini durduruyor ve bu şekilde pil ömrünü biraz daha arttırıyor. Tabii bunun bir sonucu olarak, sensörler kapandığı için ekran kapandığı zaman ekrana gelen mavi görüntüyü kaldırmak için manuel olarak bir tuşa tıklamanız gerekiyor.

FacePause’yi buradan telefonunuza indirebilir, aşağıdaki videodan program hakkında daha fazla fikir sahibi olabilirsiniz.

Kaynak : https://beebom.com/facepause-pauses-screen-no-face-detected/
18
6
6
4
1
Emoji İle Tepki Ver
18
6
6
4
1