Ekrana Gömülü Ön Kamerayla Gelecek ZTE Axon 30, Tüm Detaylarıyla Açığa Çıktı [Video]

12
4
1
1
0
Ekrana Gömülü Ön Kamerayla Gelecek ZTE Axon 30, Tüm Detaylarıyla Açığa Çıktı [Video]
ZTE’nin ekrana gömülü ön kamerasıyla dikkat çeken Axon 30 modeli, nihayet kanlı canlı görüntülendi. Ayrıca cihazın kamera performansı da dikkat çekti.

Son dönemde ürettiği akıllı telefonlar ile dikkat çeken ZTE’nin ekrana gömülü kameraya sahip bir akıllı telefon tanıtacağını sizlere aktarmıştık. Geçen sene piyasaya sunulan Axon 20’nin daha başarılı bir versiyonu olması beklenen Axon 30, kanlı canlı görüntülendi.

Axon 30’un ön kamerası, ana ekranın altında görünmez bir şekilde gizlenecek ve ihtiyaç duyulduğunda kameranın olduğu bölgedeki ekran pikselleri karartılarak kamera kullanılabilecek. Oldukça yenilikçi olan bu teknoloji, pek çok akıllı telefon severin dikkatini çekmiş durumda.

İşte ekran altı kamerasıyla dikkat çeken Axon 30

Videoda Axon 30’un hem ön hem de arka tasarımını görebiliyoruz. Arka tarafta tam bir amiral gemisi tasarımı bulunan cihazda ekranın altına gizlenen kamerayı çoğu durumda görmek pek de mümkün değil. Ayrıca Axon 20’ye göre kameranın olduğu alandaki ekranın çok daha iyi göründüğü açıkça belli oluyor.

Axon 30’da 16 MP’lik bir ön kamera kullanıldığı iddia ediliyor. Ön kameranın fotoğraf kalitesine baktığımızda ise bu iddia oldukça makul görünüyor. Bunlara ek olarak Axon 30’da 2460x1080 çözünürlükte bir ekran, Snapdragon 870 çip seti, 12 GB RAM ve 256 GB depolama olacağı da ortaya çıkmış oldu. Axon 30 serisinde ayrıca Snapdragon 888 kullanacak Ultra ve Pro modelleri de yer alacak

Axon 30’un kamera performansı

İkinci videoda Axon 30’un ön ve arka kamera performansını daha iyi anlayabiliyoruz. Cihazın arka tarafında 4 adet kamera mevcut. 64 MP ana kameraya sahip olan cihazın diğer kameralarının özellikleri ise şu anda bilinmiyor.

Bu yenilikçi cihazın ön kamera performansı ise oldukça yeterli. Ancak fotoğrafların biraz “buğulu” çıktığını ve o kadar da muhteşem bir fotoğraf kalitesi sunmadığını da belirtelim. Yine de ekran altı kameraya sahip bir telefona göre oldukça etkileyici bir performansı var.

ZTE’nin yenilikçi telefonu olan Axon 30, 22 Temmuz tarihinde tanıtılacak. Telefonun ne zaman satışa çıkacağı ise şu anda belli değil.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/zte_axon_30_breaks_cover_in_handson_videos-news-50173.php
12
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
4
1
1
0