Toplu İşten Çıkarma Akımı Hız Kesmeden Devam Ediyor: Elektrikli Otomobil Devi Çalışanlarının Yarısını Kovacak!

11
4
1
1
0
Birleşik Krallık merkezli elektrikli araç üreticisi Arrival da çalışanlarını toplu bir şekilde işten çıkaran şirketler arasına eklendi. Ağırlıklı olarak ticari araç üreten firma, dünya çapındaki çalışanlarının yarısını işten çıkaracağını duyurdu.

Son zamanlarda dünya çapından birçok teknoloji devi, masraflarını azaltma çabaları kapsamında binlerce çalışanını işten çıkarmaya başlamıştı. Şimdi de benzer bir karar, otomobil sektöründen bir şirketten geldi.

Ağırlıklı olarak hafif ticari araç üreten Londra merkezli elektrikli otomobil şirketi Arrival, yeniden yapılanmaya gideceğini duyurdu. Bu kapsamda şirkete yeni bir CEO gelirken, tüm dünyadaki çalışanların %50’sinin kovulacağı duyuruldu.

Maliyetleri azaltmak için 800 çalışan kovulacak

Şirket, bugün yaptığı açıklamada eski yöneticisi Igor Torgov’un CEO olarak atandığını duyurdu. Buna ek olarak ise iş gücünün yarı yarıya azaltılacağı belirtildi. Bu şekilde de Arrival’ın dünya çapında 1600 olan çalışan sayısının 800’e düşeceği görüldü.

Elektrikli ticari araçlarıyla bilinen ve yılın ikinci yarısında elektrikli otobüslerini yollara çıkarmayı planlayan şirket, bu hamlesinin masraf azaltmak için yapıldığını belirtiyor. Arrival’a göre işten çıkarmalarla birlikte emlak ve üçüncü taraf harcamalarda yapılacak azaltmalar, masrafların bu çeyrekte 30 milyon dolar düşmesine yardımcı olacak.

Bu, Arrival’ın hayatta kalmak için temmuz ayından beri yaptığı üçüncü hamle. 2021 yılında halka arz edilen şirket, Temmuz 2022’de harcamalarını %30 oranında düşürmeyi planladığını duyurmuştu. Bu durum da çalışanları etkilemişti. Ayrıca Aralık 2022’de şirketin ise nakit miktarının 205 milyon dolara düştü. Temmuzda ise bu sayı 500 milyon dolardı. Yani şirket, uzun süredir nakit parayı korumaya, masraflarını düşürmeye ve nihayetinde hayatta kalmaya çalışıyor.

Son zamanlarda binlerce çalışanını işten çıkaran tüm teknoloji devleri;

Toplu işten çıkarmaların nedenlerini merak ediyorsanız;

 

Kaynak : https://techcrunch.com/2023/01/30/ev-company-arrival-to-cut-workforce-by-50-in-third-restructuring-effort/
11
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
11
4
1
1
0