Elektrikli Otomobil Üreticisi Tesla Güneş Panelli Çatı İşine Giriyor

0
0
0
0
0
Elektrikli Otomobil Üreticisi Tesla Güneş Panelli Çatı İşine Giriyor
Teknoloji devlerinden Tesla, güneş panellerini şehirlere kazandıran önemli şirketlerden biri olan SolarCity'i bünyesine katacak.

Günümüzde elektrikli otomobiller konusunda devrim yaratan ve başarılı otomobilleriyle çevreye büyük bir katkı sağlayan Elon Musk'ın şirketi Tesla, doğal kaynaklardan elde edilen enerjiler konusunda önemli bir adım attı.

Tesla Genel Sekreteri Todd Maron tarafından yapılan açıklamaya göre Tesla, güneş enerjili paneller üreterek bu panelleri şehir planında kullanıma uygun hale hazırlayan SolarCity'i satın alarak şirketleri birleştirecek ve SolarCity şirketinin adı "Tesla Energy" olarak değiştirilecek. Bu birleşme kararının uygulanması içinse hissedarların kararının beklendiği ve yakında kararın uygulanacağı belirtilmiş.

Tesla bu satın almayla birlikte neler yapacak?

Bildiğiniz gibi Tesla bir elektrikli otomobil üreticisi. Bu kapsamda şirket yeni markasıyla birlikte şehirlerde elektrik enerjisi üretiminin doğal kaynaklarla yapılmasını sağlarken tahminlere göre bu evlerdeki planlarını elektrikli otomobillere uygun şekilde ayarlayacak ve elektrikli otomobillerin ekstra güç kaynağına ihtiyaç duymadan binadaki güneş panelleri sayesinde şarj olması sağlanacak.

Tabii henüz Tesla'nın bu şirketle birlikte kesin olarak izleyeceği yol haritası belli değil. Bakalım Tesla, toplamda 2 milyar dolara mâl olan bu satın almayla birlikte neler yapacak?

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0