Cayman'dan İlham Alan Elektrikli Station Wagon Konsepti: Porsche Mission C

15
3
2
1
1
Porsche'nin elektrikli araçlara olan ilgisinin artmasıyla Taycan'ın ardından yeni modellere yöneleceğini öngörebiliriz. Bir tasarımcının elinden çıkan elektrikli otomobil konsepti görseli, station wagon modeliyle otomobil devine ilham olabilir.

Porsche, bu yılın başlarında şirketin ilk tamamen elektrik modeli olan Taycan ile birlikte geleceğe doğru adım attı. Modelin tanıtılmasından bu yana otomotiv devi birkaç Taycan versiyonu daha piyasaya sürdü ve daha fazla elektrikli Porsche modelinin yolda olduğu kesin. Ancak şimdilik Porsche, gelecek modeller konusunda sessizliğini koruyor.

Otomotiv tasarımları yapan Rain Prisk, hayal gücünü kullanarak Porsche'nin iki kapılı station wagon modeli Porsche Mission C'yi yarattı. Prisk'in, Facebook'ta render görselini yayınladığı otomobil Porsche Cayman'dan ilham alıyor. Mission C, Taycan ve Panamera Sport Turismo'nun özelliklerini bir araya getiriyor ve Cayman'a benzeyen, daha zarif bir tasarımla karşımıza çıkıyor.

porsche mission c

Konsept tasarım şu an için aracın sadece arka tarafını gösteriyor. Geniş arka kısımda, tamponlardan yukarıya doğru daralan bir tarz göze çarpıyor ve Taycan'dan ilham alan arka lambalar yer alıyor. Fren lambası, tavanın arkasından cama doğru uzanan kısmın kenarına yerleştirilmiş. Bununla birlikte, bagajın nasıl açılacağı bilinmiyor.

Porsche Mission C'nin öne çıkan yanı iki kapılı bir station wagon olması ve bunu yan uzantısından net bir şekilde görebiliyoruz. Görselde aracın ön yüzünü göremesek de, Taycan'a benzer bir ön tasarıma sahip olduğunu hayal edebiliriz. Çamurlukların da Taycan'ınkilerle aynı olduğu net bir şekilde görülüyor.

Porsche'nin bir sonraki elektrikli modeli Macan'ı temel alacak. Sonrasında Porsche'nin elektrikli araç planları perde arkasında kalsa da, gelecekte markanın tüm serileri, otomotiv endüstrisinin ilerlediği yönde tamamen elektrik olacak.

Kaynak : https://www.motor1.com/news/385671/porsche-mission-c-electric-rendering/
15
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
15
3
2
1
1