Elektronik Sigara Dumanında 2 Yeni Kanserojen Tespit Edildi!

1
0
0
0
0
Sigaranın zararlı etkilerinden kurtulmak için sığınılan elektronik sigara tehlike saçıyor. Son araştırmalarda elektronik sigaranın dumanında 2 yeni karsinojen madde tespit edildi.

Birçok kişi sigaradan daha az zararlı olduğu düşüncesiyle elektronik sigaraya başlıyor. Araştırmalar ise bu düşüncenin kesinlikle doğru olmadığını açıkça gösteriyor. Elektronik sigaranın dumanında kimyasal ve karsinojen maddeler olduğu daha önce yapılan birçok araştırma ile kanıtlanmıştı. Son çalışmalar ise elektronik sigaranın buharlaştırıcı kısmının toksit salınım üzerinde nasıl etkili olduğunu ortaya çıkarıyor. Ayrıca, e-sigara sıvısında tespit edilmiş ve kansere neden olduğu belirtilen ancak tanımlanmamış iki yeni kimyasal da bu çalışmayla birlikte tanımlanıyor.

Lawrence Berkeley Ulusal Laboratuarı’nda çalışan araştırmacılar elektronik sigara dumanında glikol ve gliserinin termal bozulmasından meydana gelen çoğu zararlı birçok kimyasal madde keşfetmiş durumda. Glikol ve gliserin e-sigara sıvısında yaygın olarak kullanılan güvenli çözücüler olmasına rağmen buharlaştığında toksit kimsayal salınımlara neden oluyor. Bu dumanda karsinojen olması muhtemel propilen oksit ve glisidol maddeleri bulunuyor.

Araştırmanın bir bulgusu da tüm e-sigaraların eşit sonuç vermediği. Düşük sıcaklıkta çalışan buharlaştırıcılar daha az zararlı madde salınımına neden oluyor ancak bu bazı e-sigaraların zararsız olduğu anlamına gelmiyor. Sonuç olarak hepsi zararlı ve uzmanlar bu alışkanlığın bir an önce bırakılması gerektiği konusunda hem fikir. Eğer böyle bir alışkanlığınız varsa bir an önce hem sigaranın hem de elektronik sigaranın eseri olmaktan kurtulun. Gerçekten düşündüğünüz kadar zor değil!

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0