Elektronik Sigara mı Yoksa Normal Sigara mı?

8
2
1
0
0
Günümüzde insanlığın en büyük problemi olan sigara konusunda elektronik sigaralar bir çözüm olabilir mi?

Günümüz insanlarının en büyük problemlerinden olan sigara ve sigara kullanımı artık göstermeye devam etmesine rağmen sigara içerisinde olan sağlığı tetikleyici maddeleri bilmeyen yoktur. Sigaranın sağlığa olan tehlikeli yönleri her geçen güç bilinç altına yerleştirilmek için yapılan çeşitli kamu spotları ile birlikte anlatılmaktadır.

Sigaranın insan ömrünü kısalttığı ayrıca çeşitli hastalıklara yol açtığı öğrenildikten sonra artık toplum bilimcilerin zorlamasıyla gelecek topluluklarda sigara yasakları adı altında çeşitli yasal kurallar empoze edilmektedir. Zarardan başka bir yanı olmayan sigaranın küçümseyecek bir ölçüde olmayacak kadar piyasada büyük bir paya sahip olanlar her ne kadar yeni ve değişik yöntemler geliştirse de artık değişen dünya normlarında insanların sağlık konusu açısından taviz vermediği açıkça belli olmaktadır.

Sigara olarak kullandığımız tütün yapraklarının içinde tahliller sonucunda elde edilen 4000 çeşit zehir olduğu biliniyor.

 

 

Sigara İçerisinde Bulunan Zararlı Maddeler

Sigara içersinde bulunan zararlı maddeler, metanol (roket yakıtı), naftalin, nikotin, polonyum, kadminyum (akü yapımında), radon, tolüen (tiner), metanol (füzeyakıtı), kadminyum (akü metali), bütan (tüpgaz), böcek öldürücü, hisrojen siyanür, oje sökücü, arsenik (fare zehri), amonyak ( tuvalet temizleyici), karbon (eksoz monoksit gazı) ve diğer toksik maddeler. En sonunda ise ciğerlerimizde katran (asfalt) oluşur.

Tütün kullanımı ve tüketimi insanlar arasında çeşitli yollarla denenmiştir ve zamanla değişime uğramıştır. Zararlarıyla birlikte birkaç değişik yollar denenerek bu etkileri azaltmak isteyen insanlar kimi zaman sigaranın içinde bulunan nikotin etkisinden kurtulmak için bazı yollar denemiştir. Bu sebeple elektronik sigara ortaya çıkmıştır.

 

 

Elektronik Sigaranın Ortaya Çıkışı

Elektronik sigara ilk olarak Çinli eczacı tarafından icat edilmiştir. Elektronik sigara tütün içermez. Ancak tütün olmayışı içinde başka kimyasallar bulundurmamasına etken değil. Elektronik sigaranın içerisinde en başta yine vücudumuza zararlı olan nikotin mevcuttur. Nikotin haricinde içinde çözücü ve tatlandırıcı olarak kullanılan katkı maddeleri de bulunan elektronik sigara içerisinde bulunan nikotin ve diğer karışımlarla psikolojik aldatma olarak yanma hissi oluşturan ışıklar insanların sigarayı azaltma yolu olarak görülmesiyle piyasada hızlıca yer almaya başladığı bilinmektedir. Her ne şekilde olursa olsun elektronik sigaranın normal sigara ile karşılaştırılması durumunda sağlık açısından hiçbir ayrıcalığı olmadığı ve her ikisinin de insan sağlığına zararlı olduğu ve son derece tehlikeli olduğu kesindir.

Sonuç olarak teknik açıdan normal sigaraya göre daha az zararlı denilebilecek olan elektronik sigaralar, sigarayı bırakma evresinde tercih edilirken uzun süreli e-sigara kullanımı da vücudunuzda önemli zararlar verebilir. Bu sebeple normal bir insanın hem sigaradan hem de elektronik sigaradan uzak durması gerekmektedir.

*Sponsorlu Yazı

8
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
2
1
0
0