Şikayet Bombardımanına Tutulan İstanbul Bilişim'den Konkordato Açıklaması

298
43
21
18
15
Pek çok tüketicinin mağduriyet yaşadığını belirterek şirket ettiği İstanbul Bilişim, konkordato ilan etti. Şirket, gerekçe olarak koronavirüs ve 'karalama kampanyalarını' gösterdi.

Zaman zaman müşteri memnuniyeti konularında çeşitli tartışmaların odak noktası haline gelen teknoloji odaklı e-ticaret şirketi İstanbul Bilişim, konkordato ilan etti. Şirket, konkordatoya gerekçe olarak koronavirüs salgınını ve hakkında yürütülen bazı 'karalama kampanyalarını' gösterdi.

Koronavirüs salgınının üretim, tedarik ve sevkiyat konularında ciddi aksamalara neden olduğunu belirten İstanbul Bilişim, bazı kimselerin aleyhlerinde olumsuz haberler paylaşıp bunları geniş kitlelere yayarak müşterilerinde bir panik havası oluşturduğunu dile getirdi.

İstanbul Bilişim’in konkordato ilanı için paylaştığı açıklama

istanbul bilişim

İstanbul Bilişim, 2002 senesinden bugüne, e-ticaret sektöründe ve 160 çalışanı ile tüm Türkiye’yi kapsayan hizmet anlayışıyla çalışmaktadır. Son dönemde ülkemizde yaşanan kur dalgalanmaları ve ardından tüm dünyayı saran Covid-19 salgını ile dünya genelinde üretim, tedarik ve lojistik sıkıntısı yaşanmıştır. Bunun akabinde oluşan aksaklıkları fırsat bilen bazı kötü niyetli kişiler ve çıkar amaçlı gruplar yüzünden sosyal medya da çıkan şirketimiz aleyhine propagandalar yüzünden şirketimiz çok zorlu bir sürece gelmiştir.

Konuya vakıf olmayan, tek amacı firmadan değişik yollarla kazanç sağlamak veya karalama olan kişiler yüzünden müşterilerimiz gereksiz bir paniğe sevk edilmişir. İcra vs. gibi süreçler kanuni zamanından önce uygulayarak bankalar nezdinde hareket kabiliyetimizi yitirmemize neden olunmuştur. Şirketimiz bu sebeplerden dolayı gereken likiditeyi sağlamak konusunda zorlanmaya başlamıştır. Bu süreç ticari faaliyetlerimizi etkiler hale gelmiştir.

Piyasa koşullarına göre faaliyetimize devam etmek, ödeme yapımızda sürdürülebilir değişiklikler yapmak, yasal süreçleri düzenlemek adına yönetim kurulu kararı ile yeniden yapılandırma süreci başlatılmıştır. Bu kapsamda, yetkili Asliye Ticaret Mahkemesine konkordato talepli başvuru yapılmış, başvuru talebimiz mahkemece uygun bulunarak gerekli tedbir kararı verilmiştir.

298
43
21
18
15
Emoji İle Tepki Ver
298
43
21
18
15