Elon Musk'ın 1 Milyon Dolar Bağışladığı Ağaç Kampanyasında Yeni Bir Şampiyon Var

71
9
3
2
2
MrBeast tarafından başlatılan fidan dikme kampanyasına gelen bağışlar hızla sürüyor. Son bağış rekortmeni Elon Musk ise yerini kendisinden bir dolar daha fazla bağış yapan Tobi Lutke'ye bıraktı.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyanın nasıl etkilere sahip olabileceğini gösteren örnek bir kampanya başlatılmıştı. MrBeast takma adını kullanan Jimmy Donaldson isimli YouTuber, sosyal medya üzerinden ‘#teamtrees’ etiketiyle fidan dikme kampanyası başlatmış ve kampanya birçok insan tarafından desteklenmişti.

Geçtiğimiz gün bu kampanyaya en büyük yatırım, SpaceX ve Tesla Motors CEO’su Elon Musk’tan gelmişti. Musk, MrBeast’in başlattığı kampanyaya bir milyon dolar bağış yapmıştı. Bu sayede kampanyanın 20 milyon ağaca ulaşma hedefinde büyük bir gelişme olmuş ve Elon Musk’ın yaptığı bağış kampanyaya tam 1 milyon ağaç daha eklemişti.

teamtrees

Fakat bugün kampanyanın rekortmeni yeni bir isim oldu. Shopify’ın kurucusu ve CEO’su olan Tobi ‘Lorax’ Lutke, Elon Musk’ın bağışına bir dolar daha ekledi ve toplamda 1.000.001 dolar bağışta bulundu. Bu da 1.000.001 ağaca denk geliyor. Tobi Lutak, yaptığı bağışı Twitter hesabından ‘Birinci sırayı lütfen başkası alsın!’ şeklinde paylaştı.

MrBeast’in başlattığı örnek kampanyaya en büyük bağışı yapanlar listesinde Tobi Lutak ve Elon Musk’ı 250.000 dolar bağış yapan ELF Development takip ediyor. Listenin devamında ise YouTube CEO’su Susan Wojcicki, Twitter CEO’su Jack Dorsey, kampanyayı başlatan YouTuber MrBeast ve müzisyen Alan Walker gibi ünlü isimler bulunuyor.

İlerleyen zamanlarda listenin ilk sırasına kimin oturacağı henüz bilinmiyor. Ancak Tobi Lutke’nin tweetinin altına gelen yanıtlar bize ufak bir fikir veriyor olabilir. Bir yarışma haline dönüşen ağaçlandırma projesi henüz Jeff Bezos’un bağışını görmedi. Tabii Jeff Bezos’un ne kadar bağış yapacağını kestirmek oldukça zor. Listenin önceki lideri Elon Musk’ın Tobi Lutke’nin bağışına cevap verip vermeyeceği de ayrı bir tartışma konusu.

71
9
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
71
9
3
2
2