Elon Musk: İçimizden Biri Tesla'yı Sabote Etti!

47
17
7
5
4
Bir süredir belini doğrultamayan Tesla, üretim hedeflerine ulaşmaya yaklaştığı bugünlerde çeşitli sabotajlarla karşı karşıya kalıyor. Musk'ın CNBC'ye gönderdiği e-postalara göre şirketin üretim hedefleri bir çalışan tarafından defalarca baltalanmaya çalışılmış.

Tesla CEO'su Elon Musk, şirketin bir çalışanının operasyonlara sabotajlar yaptığına dair CNBC'ye bir e-mail gönderdi. Musk, çalışanının Tesla'nın üretim sisteminde doğrudan kod değişiklikleri yaptığını ve verileri başka bir yere gönderdiğini söylüyordu.

Tüm bunlarla birlikte Tesla'nın çalışanı çok vakit kaybetmeden sorguya çekildi. Musk, çalışanın başka bir şirketle çalışıp çalışmadığını anlamaya çabaladıklarını da sözlerine ekledi. 

Musk, çalışanın bunu terfi almadığı için yapmış olabileceğini düşünüyor. Bu doğrultuda CEO, bir süre sonra şirkette ufak bir yangınla karşı karşıya kaldıklarını da belirtiyor. Yangında herhangi bir yaralanma olmadı. Bu küçük bir tesadüf de olabilirdi ancak Tesla üretimi, bu yüzden bir süreliğine durduruldu.

Tesla, üretim hedefleri geçen yazdan beri tutturamıyor. Şirket 2017 yazında haftalık üretimin 5.000 olacağını söyledi, ancak bu hedefi kocaman bir farkla kaçırdı. Sonrasında ise nisan ayında haftalık 2.500 araç üretimine de ulaşamadı. Şu an haftada 3.500 kadar araç üretebilen şirketin ay sonunda 5.000'e ulaşması bekleniyordu.

Musk, Model 3'ün üretimlerinin artmasıyla birlikte bu tip olayların yaşanmaya başlamasının bir tesadüf olmadığını dile getirdi ve şunları söyledi: "Bu zamanlar, dış güçlerin bizi durdurmaya çalışmak için ellerinden geleni yapacağı zamandır." Bundan da anlayacağımız şudur ki; Tesla gibi devrimsel bir şirketin defalarca iflas eşiğine gelmesi tesadüf olmayabilir.

47
17
7
5
4
Emoji İle Tepki Ver
47
17
7
5
4